Hummus x 8
Julkaistu 1.2.2019Oletko sinäkin jo hullaantunut hummukseen? Hummus on kikherneistä valmistettu, proteiinipitoinen tahna, joka sopii dipiksi, leivälle sipaisuun, meze-lautaselle tai maukkaaksi lisäksi salaattiin. Tahnaa on helppo tehdä itse: katso alta ideat eri hummusversioihin.
1. Hummus
Hummuksen perusversiossa kikherneiden makua korostavat sitruunamehu, tahini ja oliiviöljy. Tätä pohjaa muuntelemalla saat aina uusia makuelämyksiä hummusten maailmassa.
2. Korianteri-avokadohummus
Kikherneet tekevät hummuksesta täyteläisen tahnan, mutta entistä silkkisempää tahnasta saat lisäämällä joukkoon reilusti avokadoa. Heitä sekaan vielä ruukullinen korianteria ja pistele menemään leivän päällä.
3. Hernehummus
Tästä vihreästä hummusvaihtoehdosta löydät kikherneiden sijaan ravinteikkaita kotimaisia herneitä. Hummuksesta tutut mausteet maistuvat hernehummuksessa tuoreen mintun kera.
4. Punajuurihummus
Kauniin värinen punajuurihummus sopii piristämään kulhoruokia, kuten buddha bowlia.
5. Porkkanahummus
Mieto porkkanahummus maistuu mezelautasella tai leivän päällä levitteenä. Hummus tuo säväyksen ruokiin pirteällä oransilla värillään.
6. Lehtikaalihummus
Kikherneestä proteiinia ja lehtikaalista vihreää vitamiinivirtaa, tässä hummuksessa ovat ravintoaineet kohdallaan.
7. Tillihummus
Tillillä maustettu hummus sopii loistavasti kalan ja perunoiden kylkeen.
8. Edamamehummus
Kokeile rouheasti soijapavuista sekoitettua edamamehummusta kasvisruokien lisäkkeenä.