Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Katuruoat esittelyssä

Katuruoat esittelyssä

Helppous, rentous ja herkullinen ronskius viehättävät trendikkäässä katuruoassa. Nyt on sallittua syödä sormin!

Hodarit ja burgerit grillistä

Kuumat koirat ovat alun perin saksalainen herkku, mutta hot dog-kärryjä voi bongailla myös New Yorkin kaduilla. Trendikkäät katukeittiökojut täyttävät hot dog-sämpylät perinteisen nakin sijaan hummerilla tai pitkään haudutetulla lihalla. Maukkaat hodarisämpylät syntyvät itse leipomalla, ja suomalaiseen tyyliin ne voi täyttää vaikkapa perunasalaatilla. Iso satsi hodareita syntyy näppärästi vuokaversiona. Sweet chili hot dogeissa rapsakkuutta tuovana ainesosana ovat chilipähkinät.

image

Hampurilainen on katuruokana slider, eli pieni hampurilainen. Pikkuiset sliderit valmistetaan alusta asti itse ja täytetään esimerkiksi revityllä kanalla tai possulla. Aasialaisella twistillä sliderit syntyvät jättikatkaravuista tai maustetusta naudanlihasta.

Tacoja ruokarekasta

Meksikolainen ruoka on katuruokaa parhaimmillaan. Siksi ruokarekat ympäri maailman tarjoavat tacoja.

Raikkaat maut kuten lime, korianteri sekä chili yhdessä mausteisen lihan kanssa sopivat rapean tacon sisään. Taco on täydellinen käsin syötävä katuherkku. Kokeile tacon kasvisversiona härkis-tacoja.

image

Helpot ja monipuoliset pitat

Pitaleipää voidaan syödä sellaisenaan aterian lisäkkeenä muiden leipien tapaan, mutta herkullisimmillaan se on mehevien täytteiden kera. Tätä taskuleipää on perinteisesti syöty muun muassa Turkissa, Kreikassa ja Lähi-Idässä. Pitaleipä kätkee sisäänsä monipuolisesti kaikenlaista herkullista. Pitakebab on varmasti jo monelle tuttu, mutta kokeile myös muikkupitaa, vegepitaa tai poropitaa.

image