Parhaat pulled pork -reseptit ja vinkit!

Parhaat pulled pork -reseptit ja vinkit!

Päivitetty 4.4.2023

Pulled pork eli nyhtöpossu kuuluu amerikkalaisten herkkuihin. Possu kypsennetään hajoavan mureaksi ja tarjotaan leivän välissä. Katso tästä parhaat vinkit ja reseptit!

Luuttomasta siankyljestä tai kasslerista haudutettu pulled pork tai nyhtöpossu eli revittävä, ylikypsä possu on nyt jokaisen kesäkeittiön ruokalistalla. Pulled pork ei ole mitä tahansa ylikypsää lihaa, vaan jutun juju on runsaat mausteet ja happo, joka tulee ruokaan esimerkiksi omenaviinietikasta tai sitruunanmehusta. Hapon tehtävänä on taittaa ruoan rasvaisuutta ja raikastaa makua.

Mistä lihasta?

Ylikypsän eli revityn lihan voit valmistaa kudosrasvaa sisältävistä sian-, naudan- ja lampaanlihoista. Sopivia ruhonosia ovat esimerkiksi lapa, etuselkä, niska ja potka. Lampaanpaisti soveltuu ruokaan erinomaisesti. Liha voi olla luullista tai luutonta, mutta luullista lihaa käytettäessä kypsä liha on eroteltava tarkasti luista, jotta rustoja ei tule mukaan. Kaupoissa on saatavana myös valmiita pulled pork -lihoja.

Miten pulled pork valmistetaan?

  1. Lihan voit esimaustaa upottamalla sen pariksi tunniksi mausteiseen suolaliemeen. Vaihtoehtoisesti voit hieroa lihan pintaan mausteita kuten suolaa, pippuria, sinappia ja chilitahnaa ja antaa maustua huoneenlämmössä tunnin.
  2. Tämän jälkeen lisää pataan nesteet, peitä kannella ja nosta uuniin.
  3. Kypsennä, kunnes lihan sisälämpötilan nousee vähintään 93 asteeseen, mielellään yli.

Katso helpon pulled porkin resepti!

Miten pulled pork tarjoillaan?

Yleisin tapa tarjoilla ylikypsää lihaa on tehdä siitä täytetyt leivät tai burgerit. Lihan joukkoon kannattaa lusikoida paistolientä mehevyyttä lisäämään. Lisäkkeeksi sopivat erilaiset salaatit kuten coleslaw, yrtit, marinoidut sipulit sekä erilaiset kastikkeet. Padassa hautuneet sipulit voit sekoittaa valmiiksi lihan joukkoon.