7 x mustikkapiirakka

7 x mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on monelle tuttu leivonnainen, joka sopii täydellisesti arjen herkkuhetkiin ja juhlien kahvipöytään. Kokosimme yhteen seitsemän erilaista tapaa valmistaa mustikkapiirakka –
nappaa talteen ihanat reseptit ja uudet ideat!

Mustikkapiirakka on kahvipöydän klassikko, jonka makoisa maku on monen mieleen. Perinteinen versio valmistetaan muropohjaan, mutta klassikkoakin voi tuunata! Kokeile mustikkapiirakkaa pullapohjaan valmistettuna, mehevöitä mustikkapiirakan täytettä rahkalla tai elävöitä pohjaa ruisjauhoilla. Mustikkapiirakan valmistus onnistuu helposti myös gluteenittomana! Tarjoile mustikkapiirakka vaniljajäätelön, vaahtoutuvan vaniljakastikkeen tai maitolasillisen kanssa.

1. Mustikkapiirakka

Perinteinen mustikkapiirakka on rakastettu klassikko, joka maistuu hyvältä ja syntyy super helposti: tarvitset yksinkertaisen muropohjan lisäksi vain pakastemustikoita, sokeria ja perunajauhoja.

Perinteinen mustikkapiirakka kuvitus

2. Pellillinen mustikkapiirakkaa

Tällä reseptillä mustikkapiirakkaa valmistuu kokonainen pellillinen, joten syötävää riittää vähän isommallekin joukolle! Pohjan herkullista taikinamuruseosta ripotellaan myös piirakan päälle.

Mustikkapiirakka pellillinen kuvitus

3. Helppo mustikkapiirakka

Tästä ei mustikkapiirakan valmistaminen paljon helpommaksi muutu. Nopeasti sekoitettava pohja on lisäksi myös gluteeniton! Kaurajauhojen ansiosta pohja on ihanan murea, ja kermaviili tuo täytteeseen mehevyyttä.

Helppo mustikkapiirakka kuvitus

4. Mustikkarahkapiirakka

Mustikkarahkapiirakka valmistuu helposti ja nopeasti valmiista gluteenittomasta pullataikinasta. Maitorahka tuo täytteeseen hentoa happamuutta ja kerman ansiosta piirakka maistuu ihanan täyteläiseltä. Tällä reseptillä et voi epäonnistua!

Mustikkarahkapiirakka kuvitus

5. Rukiinen mustikkapiirakka

Tässä versiossa mustikkapiirakka saa hieman lisämakua ruisjauhoista! Mikäli kaipaat perinteista mustikkapiirakkaa pienellä twistillä, on tämä resepti kokeilemisen arvoinen.

Rukiinen mustikkapiirakka kuvitus

6. Gluteeniton mustikkapiirakka

Gluteeniton klassikkopiirakka syntyy Pirkka tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta sekä Pirkka mantelijauheesta. Gluteeniton mustikkapiirakka on niin herkullista, ettei kahvipöydässä huomaa eroa tavalliseen.

Gluteeniton mustikkapiirakka kuvitus

7. Mustikkapiirakka pullataikinasta

Pullapohjainen mustikkapiirakka on vastustamaton herkku, joka ihan maistuu sellaisenaan. Pullataikinasta valmistettu pohja on ihanan pehmeä ja runsaan mustikkatäytteen ansiosta kokonaisuus sopivan kostea.

Mustikkapiirakka pullataikinasta kuvitus

+ 1 Murun marjapiirakka

Kun kaipaat vaihtelua perinteiseen mustikkapiirakkaan, kokeile tätä. Murun marjapiirakka on helppo valmistaa, ja siinä mustikka saa kaverikseen myös vadelmia.

Murun marjapiirakka kuvitus