7 x mustikkapiirakka

7 x mustikkapiirakka

Päivitetty 9.6.2023

Mustikkapiirakka on monelle tuttu leivonnainen, joka sopii täydellisesti arjen herkkuhetkiin ja juhlien kahvipöytään. Kokosimme yhteen seitsemän erilaista tapaa valmistaa mustikkapiirakka – nappaa talteen ihanat reseptit ja uudet ideat!

Mustikkapiirakka on kahvipöydän klassikko, jonka makoisa maku on monen mieleen. Perinteinen versio valmistetaan muropohjaan, mutta klassikkoakin voi tuunata! Kokeile mustikkapiirakkaa pullapohjaan valmistettuna, mehevöitä mustikkapiirakan täytettä rahkalla tai elävöitä pohjaa ruisjauhoilla. Mustikkapiirakan valmistus onnistuu helposti myös gluteenittomana! Tarjoile mustikkapiirakka vaniljajäätelön, vaahtoutuvan vaniljakastikkeen tai maitolasillisen kanssa.

1. Mustikkapiirakka

Perinteinen mustikkapiirakka on rakastettu klassikko, joka maistuu hyvältä ja syntyy superhelposti: tarvitset yksinkertaisen muropohjan lisäksi vain pakastemustikoita, sokeria ja perunajauhoja.

Perinteinen mustikkapiirakka kuvitus

2. Rahkamustikkapiirakka

Mustikkainen rahkapiirakka on kesäpiirakoiden aatelistoa! Pehmeä piirakkapohja ja täyteläinen rahkatäyte on maukas yhdistelmä ja maistuu takuuvarmasti kesän vieraille kahvipöydässä. Tarjoile piirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Rahkamustikkapiirakka 2023 (680x300)

3. Pellillinen mustikkapiirakkaa

Tällä reseptillä mustikkapiirakkaa valmistuu kokonainen pellillinen, joten syötävää riittää vähän isommallekin joukolle! Pohjan herkullista taikinamuruseosta ripotellaan myös piirakan päälle.

Mustikkapiirakka pellillinen kuvitus

4. Helppo mustikkapiirakka

Tästä ei mustikkapiirakan valmistaminen paljon helpommaksi muutu. Nopeasti sekoitettava pohja on lisäksi myös gluteeniton! Kaurajauhojen ansiosta pohja on ihanan murea, ja kermaviili tuo täytteeseen mehevyyttä.

Helppo mustikkapiirakka kuvitus

5. Ruis-mustikkapaistos

Perinteinen mustikkapaistos maustetaan kardemummalla ja kanelilla ja kuorrutetaan ruismuruseoksella. Tarjoile mustikkapaistos sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ruis-mustikkapaistos 2019 (680x300)

6. Gluteeniton mustikkapiirakka

Gluteeniton klassikkopiirakka syntyy Pirkka tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta sekä Pirkka mantelijauheesta. Gluteeniton mustikkapiirakka on niin herkullista, ettei kahvipöydässä huomaa eroa tavalliseen.

Gluteeniton mustikkapiirakka kuvitus

7. Mustikkapiirakka pullataikinasta

Pullapohjainen mustikkapiirakka on vastustamaton herkku, joka ihan maistuu sellaisenaan. Pullataikinasta valmistettu pohja on ihanan pehmeä ja runsaan mustikkatäytteen ansiosta kokonaisuus sopivan kostea.

Mustikkapiirakka pullataikinasta 2023 (680x300)

+ 1 Murun marjapiirakka

Kun kaipaat vaihtelua perinteiseen mustikkapiirakkaan, kokeile tätä. Murun marjapiirakka on helppo valmistaa, ja siinä mustikka saa kaverikseen myös vadelmia.

Murun marjapiirakka kuvitus

Pirkka auttaa mustikkapiirakan valmistuksessa

Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste - kuva

Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka Luomu mustikka 250g pakaste - kuva

Pirkka Luomu mustikka 250g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka murotaikina 2kpl/400g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka murotaikina 400g pakaste - kuva

Pirkka murotaikina 400g pakaste

Katso lisää ›