Olut ruoanlaitossa

Olut ruoanlaitossa

Oluen käyttö ruoanlaitossa on vielä monille hyvin vierasta. Olutta nautitaan mieluummin ruokajuomana kuin itse ruoassa. Erityisesti tumma olut ja haudutetut pataruoat muodostavat loistavan combon. Kokeile ja ihastu!

Olut sopii haudutukseen

Eniten ruoanlaitossa hyödynnetään tummaa olutta, joka sopii erilaisiin pataruokiin ja haudutukseen. Hauduttaessa oluen aromit pääsevät kunnolla imeytymään pääraaaka-aineeseen oli se lihaa tai ei. Oluessa haudutettua possua varten valmistetaan ensin kattilassa maukas seos, joka kaadetaan sitten lihan päälle vuokaan ja paistetaan ihanan mureaksi uunissa. Uunissa valmistuu myös maukas pitkään haudutettava olut-lihapata. Oluessa pitkään haudutetussa hapankaalissa ja bratwurstissa pääroolissa on hapankaalin haudutus oluessa, kun taas makkarat lisätään kypsennyksen loppuvaiheessa jälkilöylyille.

Perinteiseen poronkäristykseen saa vaihtelua, kun sekaan lisää pekonia ja hauduttaa lihat, missä muussakaan, kuin tummasssa oluessa. Syksyllä olut lorautetaan ehdottomasti olut-lintupaistiin!

Olut grilliruoassa

BBQ -grilliruokaa tehdessä voi olutta lorauttaa ruokaan rohkeasti vähän enemmänkin. Niin BBQ-ribsien liemeen kuin sen kastikkeeseen sopii täydellisesti tumma olut. Kokeile esimerkiksi Pirkan tummaa lageria! Voit myös valmistaa pelkän BBQ -kastikkeen, joka toimii hyvänä grillikastikkeena tai marinadina erilaisille lihoille tai vaikkapa kastikkeeksi hampparin väliin!

Rubmaustettu naudanbrisket paistuu myöskin grillillä mehukkaaksi -mehukkuus taataan neljän tunnin olutkylvyllä uunissa ja yhden yön jääkaappi visiitillä. Suikaloi valmiiksi grillattu brisket ja tarjoile leivän, salaatin, tomaatin, kesäsipulin ja salsa verden kera. Parempaa settiä saa etsiä!

kuva

Mausteinen Ale

Pirkka Parhaat Amber Ale ja muut mausteiset oluet sopivat tumman oluen tapaan lihapatojen, riistaruokien ja paistettujen liharuokien lisäpotkuksi. Pirkka Parhaiden Amber Ale tuo olut-sipuligaletteen sitruksen, trooppisen hedelmän ja havumetsän vivahteet kun sipuli haudutetaan sen ja vaahterasiirapin kanssa pannulla. Tämä ruoka on loistava tarjoiltava illanistujaisiin- erityisesti Octoberfestin aikaan!

kuva

Lue tästä minkä ruoan kanssa mikäkin olut maistuu parhaiten!

Oluella makua ruokiin

Sinua saattaisi kiinnostaa