Piimästä tuli trendijuoma

Piimästä tuli trendijuoma

Julkaistu 8.5.2018

Tuttu piimä on nyt melkoisessa nosteessa. Siitä on moneksi myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. 

Maidosta hapattamalla valmistetulla piimällä on pitkät perinteet. Hapanmaitotuotteesta löytyy talous-, kirnu- ja makupiimää sekä tiettyä bakteerikantaa sisältävää AB-piimää. Piimä on erinomainen ruoka- ja janojuoma, mutta sopii myös leivontaan, marinadeihin ja smoothieihin. Kakku- ja leipätaikinoihin piimä tuo mukavaa mehevyyttä.

Tiesitkö?

Piimäpurkkia ei kannata ravistella. Hölskyttäessä piimään sekoittuu ilmaa ja sen rakenne kärsii. Sen sijaan kääntele piimäpurkkia muutaman kerran ylösalaisin ennen kuin kaadat juoman lasiin.

Pirkka piimä myös laktoosittomana

Tutun Pirkka suomalaisen rasvattoman piimän lisäksi Pirkka-sarjasta löytyy myös laktoositon vaihtoehto: Pirkka suomalainen laktoositon rasvaton piimä sopii esimerkiksi kotijuuston tai kaura-piimärieskojen valmistukseen. Se on raikas ja terveellinen ruokajuoma, joka sisältää runsaasti kalsiumia. Pirkka suomalainen AB-piimä on ruokajuoma, joka sisältää vatsaystävällisiä asidofilus- ja bifidobakteereja.

Piimäreseptit - kokeile näitä

Piimä tuo mahtavasti mehevyyttä erilaisiin piirakkataikinoihin ja leipiin. Siitä syntyy myös tuttu kotijuusto eli piimäjuusto. Piimää kannattaa kokeilla myös smoothiessa ja tuorepuuroissa AB-jogurtin sijaan. Piimästä syntyy myös raikas ranch-kastike salaattiin ja dippikastikkeeksi. Uskoisitko, että suomalainen piimä maustaa myös Italiasta lähtöisin olevan klassikkojälkiruoan, pannacottan? 

Makeat leivonnaiset piimästä

Suolaiset leivonnaiset piimästä

Juomareseptit piimästä

Kokeile myös näitä