10 parasta pikkusuolaista kevään juhliin

10 parasta pikkusuolaista kevään juhliin

Oletko pohtinut, mitä alkupaloja laitat juhliin tarjolle? Niin ylioppilasjuhliin kuin muihinkin kevään juhliin liittyy paljon järjestelyjä. Nappaa parhaat ideamme erilaisiin cocktailpaloihin ja pääset helpolla!

1. Pororullat

Pyöritä juhliin kaikille maistuvat klassikkorullat! Kylmäsavuporolla täytetyt rieskarullat katoavat noutopöydästä nopeasti parempiin suihin. Näihin et montaa ainesta tarvitse ja reseptillä valmistat pororullat tosi nopeasti.

Pororullat (680x300)

2. Luonnonkala-ruisnapit

Todella maistuvat alkupalat teet näppärästi hyödyntämällä luonnokalasäilykettä. Piparjuurella maustettu tuorejuusto sopii mainiosti yhteen kotimaisen kalan kanssa.

Luonnonkala-ruisnapit 2020 (680 x 298)

3. Smushit

Graavilohi ja saaristolaisleipä on pettämätön yhdistelmä! Smushit (smorrebrod+sushi) ovat tanskalaisten kuuluisien voileipien minikokoisia versioita. Näitä tehdessäsi voit päästää kokkausluovuutesi valloilleen ja askarrella smusheista vaikka kuinka hauskat!

Smushit 2016 (680 x 298)

4. Pienet juustopiirakat

Pienet juustopiirakat tuovat juhlapöytään tuulahduksen Espanjaa, sillä ne saavat makunsa manchegosta. Taikina syntyy näppärästi valmiista pakastetaikinasta, joten sinulle jää hyvin aikaa tehdä muitakin juhlaruokia.

Pienet juustopiirakat 2016 (680 x 298)

5. Lohipastrami ja sahramikastike

Kalan ystävät arvostavat hienostunutta, japanilaishenkistä makupalaa. Resepti vaatii aavistuksen viitseliäisyyttä, sillä lohen annetaan graavautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Voit valmistaa pastramin myös valmiiksi pakastimeen ja leikata kohmeisena.

Lohipastrami ja sahramikastike kuvitus

6. Tuorejuustotäytteinen bresaolarulla

Näihin coctktailpaloihin tarvitset vain muutaman aineksen. Kääräise ilmakuivatusta naudanlihasta, tuorejuustosta ja omenoista maukkaita coctailpaloja. Ne valmistuvat erittäin nopeasti!

Tuorejuustot�äytteinen Bresaolarulla 2015 (680 x 300)

7. Vuohenjuusto-pähkinäleivät

Täyteläisen vuohenjuuston, pähkinöiden ja makean hunajan yhdistelmä vie kielen mennessään. Leipäset ovat lisäksi niin kauniita, että ne ylevöittävät kattauksen kuin kattauksen.

Vuohenjuustopähkinäleivät

8. Porkkanalevite karjalanpiirakoille

Karjalanpiirakat ovat klassikko suomalaisessa juhlapöydässä. Voit joko tehdä ne itse, mutta valmiinakin ostetut piirakat ovat huippuhyviä! Porkkanalevite maistuu kaikille vauvasta vaariin.

Porkkanalevite karjalanpiirakoille 2013 (680 x 300)

9. Sipsicocktailpalat

Hauskat, tuunatut sipsit täytteillä ovat kaunis pieni napostelupala juhliin tai illanistujaisiin. Käytä luovuuttasi sipsien koristelussa. Kokeile kaikkia tai valitse lempparisi!

Sipsicocktailpalat 2023 (680 x 298)

10. Jättikatkarapucocktailpalat

Tätä reseptiä vieraasi tulevat taatusti sinulta kysymään! Yllättävän herkullinen ja näyttävä alkupala syntyy savupaprikavoissa pyöräytetyistä kypsistä jättikatkaravuista, avokadosta ja kurkusta.

Jättikatkarapucocktailpalat 2021 (680 x 298)

Tilaa ainekset kätevästi verkkokaupasta!