10 pikkusuolaista kevääseen
Juhlat edessä ja ideat lopussa? Poimi juhlapöytään kevään kymmenen houkuttelevinta cocktailpalasuosikkia.
1. Mozzarellatomaatit
Helppo ja hauska resepti ilahduttaa vieraiden näkö- ja makuaistia! Aseta tomaattiviipaleiden väliin mozzarellapaloja, keihästä rakennelma cocktail-tikulla ja tarjoile salaattipedillä.
2. Lohipastrami ja sahramikastike
Kalan ystävät arvostavat hienostunutta, japanilaishenkistä makupalaa. Resepti vaatii aavistuksen viitseliäisyyttä, sillä lohen annetaan graavautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Voit valmistaa pastramin myös valmiiksi pakastimeen ja leikata kohmeisena.
3. Tuorejuustotäytteinen bresaolarulla
Kääräise ilmakuivatusta naudanlihasta, tuorejuustosta ja omenoista maukkaita coctailpaloja. Ne valmistuvat erittäin nopeasti!
4. Porkkanalevite karjalanpiirakoille
Karjalanpiirakat ovat klassikko suomalaisessa juhlapöydässä. Voit joko tehdä ne itse, mutta valmiinakin ostetut piirakat ovat huippuhyviä! Porkkanalevite maistuu kaikille vauvasta vaariin.
5. Kreikkalainen salaattipiirakka
Mitä olisi juhlapöytä ilman ruokaisaa salaattia? Kreikkalaisessa salaattipiirakassa yhdistyvät klassikkosalaatti ja suolainen piirakka.
6. Pienet juustopiirakat
Pienet juustopiirakat tuovat juhlapöytään tuulahduksen Espannjaa, sillä ne saavat makunsa manchegosta. Taikina syntyy näppärästi valmiista pakastetaikinasta.
7. Vuohenjuusto-pähkinäleivät
Täyteläisen vuohenjuuston, pähkinöiden ja makean hunajan yhdistelmä vie kielen mennessään. Leipäset ovat lisäksi niin kauniita, että ne ylevöittävät kattauksen kuin kattauksen.
8. Vesimelonisalsa
Juhlapöydän antimet ovat usein runsassuolaisia, joten vieraat saattavat himoita väliin jotain kevyttä ja raikasta. Vesimelonisalsa raikastaa salaatit ja pääruoat.
9. Bataattisipsit
Sipsit sopivst hienompaankin juhlakauttaukseen, kun ne tekee itse! Kokeile itse tehtyjä bataattisipsejä. Tarjoa herkut sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.
10. Tuorejuustopallot
Hauskat tuorejuustopallot koristavat juustopöytää. Kokeile rohkeasti niiden mausteeksi erilaisia yrttejä ja makuyhdistelmiä ja tarjoa itse leivotun limpun kanssa.