10 parasta pikkusuolaista kevään juhliin
Oletko pohtinut, mitä alkupaloja laitat juhliin tarjolle? Niin ylioppilasjuhliin kuin muihinkin kevään juhliin liittyy paljon järjestelyjä. Nappaa parhaat ideamme erilaisiin cocktailpaloihin ja pääset helpolla!
1. Pororullat
Pyöritä juhliin kaikille maistuvat klassikkorullat! Kylmäsavuporolla täytetyt rieskarullat katoavat noutopöydästä nopeasti parempiin suihin. Näihin et montaa ainesta tarvitse ja reseptillä valmistat pororullat tosi nopeasti.
2. Luonnonkala-ruisnapit
Todella maistuvat alkupalat teet näppärästi hyödyntämällä luonnokalasäilykettä. Piparjuurella maustettu tuorejuusto sopii mainiosti yhteen kotimaisen kalan kanssa.
3. Smushit
Graavilohi ja saaristolaisleipä on pettämätön yhdistelmä! Smushit (smorrebrod+sushi) ovat tanskalaisten kuuluisien voileipien minikokoisia versioita. Näitä tehdessäsi voit päästää kokkausluovuutesi valloilleen ja askarrella smusheista vaikka kuinka hauskat!
4. Pienet juustopiirakat
Pienet juustopiirakat tuovat juhlapöytään tuulahduksen Espanjaa, sillä ne saavat makunsa manchegosta. Taikina syntyy näppärästi valmiista pakastetaikinasta, joten sinulle jää hyvin aikaa tehdä muitakin juhlaruokia.
5. Lohipastrami ja sahramikastike
Kalan ystävät arvostavat hienostunutta, japanilaishenkistä makupalaa. Resepti vaatii aavistuksen viitseliäisyyttä, sillä lohen annetaan graavautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Voit valmistaa pastramin myös valmiiksi pakastimeen ja leikata kohmeisena.
6. Tuorejuustotäytteinen bresaolarulla
Näihin coctktailpaloihin tarvitset vain muutaman aineksen. Kääräise ilmakuivatusta naudanlihasta, tuorejuustosta ja omenoista maukkaita coctailpaloja. Ne valmistuvat erittäin nopeasti!