Kesän kalapöytä

Kesän kalapöytä

Päivitetty 8.6.2022

Pottujen pariksi marinoidaan silakat ja maustetaan silli. Leipä aateloidaan savukalatahnalla ja mädillä. Näistä on juhannuksen ja kesän muidenkin juhlien ihana kalapöytä tehty! Poimi tästä reseptit, ideat ja vinkit ja rakenna maistuva kalapöytä!

Gremolatasilli

Gremolatasillin juju piilee italialaisessa kirpeän raikkaassa mausteseoksessa, joka on omiaan tuhdin sillin makuparina!

  1. Paloittele 2 Pirkka matjessillifileetä (noin 180g) 1–2 sentin paloiksi ja asettele tarjoilukulhoon.
  2. Valmista gremolata: Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Kuori ja hienonna 3–4 valkosipulinkynttä. Sekoita sitruunankuoriraaste, valkosipuli ja 2–3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa keskenään.
  3. Ripottele gremolata sillipalojen päälle.

Mäti-avokadoleivät

  1. Halkaise 1 (200g) avokado, poista kivi ja kuoret. Hienonna avokado haarukalla.
  2. Lisää joukkoon 1 rkl sitruunanmehua, ½ tl suolaa ja ripaus rouhittua mustapippuria. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa 7–8 viipaletta (200g) Uotilan Tummaa Kalastajanlimppua kahtia. Levitä avokadotahnaa viipaleille.
  4. Jaa 1 prk (50g) Pirkka kirjolohenmätiä leiville. Tarjoa heti.

Piparjuuri-savulohitahna

  1. Poista Pirkka savukirjolohifileepalasta (250g) nahka ja ruodot.
  2. Hienonna 3 kevätsipulinvartta.
  3. Sekoita 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna, 150g ranskankermaa, 2 rkl majoneesia, 1 tl piparjuuritahnaa, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria keskenään.
  4. Lisää lohi ja hienonnettu kevätsipuli. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  5. Anna maustua ennen tarjoamista.

Marinoidut silakat

  1. Huuhtele ½ kg silakkafileitä. Levitä fileet leivinpaperin päälle. Ripottele niille suolaa ja rouhittua mustapippuria.
  2. Käännä fileet kaksin kerroin ja laita leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
  3. Kuori ja viipaloi 1 (50g) pieni punasipuli sekä 1–2 valkosipulinkynttä.
  4. Laita silakat ja sipulit tarjoiluastiaan kerroksittain.
  5. Mittaa kattilaan 1 dl viinietikkaa, 1dl valkoviiniä, 2 laakerinlehteä murskattuna, 4 neilikkaa, ½ tl chilihiutaleita. Kiehauta seos, jäähdytä ja kaada silakoiden päälle.
  6. Anna maustua pari tuntia viileässä ennen tarjoamista.