Lähde ruokaretkelle maakuntiin
Perinneruoat ovat suomalaisen keittiön kivijalka. Lähde innolla kokeilemaan ja tutustu suomalaiseen kulttuuriperintöön keittiön kautta.
Maakuntien perinneherkut
Jokaisella maakunnalla on omat perinneherkkunsa. Muikkupatakukko on savolainen suupala, sultsinat ovat kuuluisia karjalalaisia, poropyörykät Lapin herkkuja, mustikkarönttöset kainuulainen kahvipöydän suosikki, mustikka-talkkunajäädyke on hyvää Hämeestä ja helppo saariston pannukakku lämmin tervehdys Länsi-Suomesta. Muista myös Varsinais-Suomen saaristolaisleipä, Itä-Suomen karjalanpiirakat ja Lapin rieskat.
Perinneherkuissa riittää totisesti maisteltavaa! Maakuntien maut näkyvät myös niissä lapsuuden kotiruokaherkuissa, jotka suomalaiset haluaisivat säilyttää ruokakultturissamme. Lue lisää täältä.