Paahdettu kukkakaalipasta vaaleansinisellä lautasella.

Käytä koko kukkakaali: 3 vinkkiä kukkakaalin lehtien käyttöön

Julkaistu 24.4.2024

Älä turhaan heitä kukkakaalin hyväkuntoisia lehtiä ja vartta pois, vaan vähennä hävikkiä käyttämällä kukkakaali kokonaisena. Kukkakaalia suojaavat lehdet ovat aivan yhtä syötäviä kuin itse kukkakaali. Lehdet maistuvat hennosti kukkakaalilta, ja niitä voi käyttää salaateissa, piirakoissa, padoissa, curryissa, keitoissa tai kasvisliemessä. Voit tehdä lehdistä myös sipsejä paahtamalla ne uunissa rapeiksi.

Kukkakaalinlehtisipsit

Teet helposti rapeita sipsejä kukkakaalin lehdistä paahtamalla niitä uunissa öljyn ja suolan kanssa.

Ohje:

  • 10 kukkakaalinlehteä

  • 1 tl rypsiöljyä

  • 1/4 tl suolaa

  1. Poista kukkakaalinlehtien kovimmat lehtiruodit. Asettele lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta rypsiöljyllä ja suolalla.

  2. Paahda lehtiä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lehdet ovat rapeita.

Kukkakaalin lehdet salaatissa

Käytä tuoreen kukkakaalin lehtiä kokonaisina tai suikaleina tavallisen salaatin tavoin. Kokeile suikaleita myös kaalisalaatissa perinteisen kaalin sijasta. Jos mielesi tekee lämmintä salaattia, paista kukkakaalinlehdet kevyesti öljyssä pannulla ja kokoa salaatti kun ne ovat vielä lämpiminä.

Kukkakaali pataan

Kukkakaalin lehdet uppoavat mainiosti myös patoihin ja curryihin. Intialainen klassikko, peruna-kukkakaalicurry eli aloo gobi, imaisee kokonaisen kukkakaalin: kukinnot, lehdet ja varren. Lisää lehdet curryyn samaan aikaan kukkakaalin muiden osien kanssa. Paahdetussa kukkakaalipastassa uuniin laitetaan paahtumaan koko kukkakaali lehtineen ja varsineen. Lehdistä saadaan herkullisen rapsakat paahtamalla ja ne ovat loistavia syötäviä koristeita pasta-annoksessa. Täydellistä hävikkiruokaa!

Hanki kukkakaalit kätevästi verkkokaupasta

Löydä lisää kukkakaalireseptejä ja vinkkejä muiden kasvisten käyttöön