Tuoreita kukkakaaleja kokonaisena ja leikattuna harmaalla taustalla.

Kukkakaali on kesän ihanin supervihannes

Julkaistu 24.4.2024

Kaikille tuttu kukkakaali on herkkua niin grillattuna, paistettuna, raakana kuin keitettynä. Kukkakaalia saa ruokakaupoista ympäri vuoden, mutta suomalaiset kukkakaalit ovat parhaimmillaan loppukesällä. Unohda muistot ylikypsäksi keitetystä kukkakaalista ja tartu vaaleaan kaunottareen uusin ottein!

Mitä kukkakaali sisältää?

Kukkakaalissa on useita eri vitamiineja: B-, C-, K- ja E-vitamiineja. Esimerkiksi 100 grammaa kukkakaalia sisältää lähes 80 prosenttia päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta. Lisäksi kukkakaalissa on useita eri kivennäis- ja hivenaineita, kuten kalsiumia ja magnesiumia. Kukkakaalista saa myös proteiinia, kuitua sekä Omega-3-rasvahappoja.

Kauanko kukkakaali säilyy jääkaapissa?

Kukkakaali säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. Kukkakaali säilyy parhaiten, kun sen säilyttää muovin sisässä +2 - +5 asteessa. Kukkakaali on herkkä etyleenille, joka nopeuttaa vihannesten kypsymistä, joten kukkakaalia ei kannata säilyttää sellaisten vihannesten vieressä, jotka tuottavat paljon etyleeniä.

Voiko kukkakaalin syödä kokonaan?

Kukkakaalin voi syödä lehtineen! Kukkakaalin lehdet ovat aivan yhtä syötäviä kuin itse kukkakaali. Muista vain huuhdella kukkakaali lehtineen kunnolla ennen herkuttelua. Listasimme kolme vinkkiä kukkakaalin lehtien käyttöön!

Mitä tehdä kukkakaalista?

Kukkakaali on mainion monipuolinen vihannes, joka maistuu niin grillattuna, paahdettuna, raakana kuin keitettynäkin. Kukkakaalista valmistuvat erilaiset keitot, curryt, salaatit ja gratiinit, lisäksi kukkakaali sopii eri muodoissa maistuvaksi lisukkeeksi aterialle. Katso myös 10 herkullista reseptiä kukkakaalista!

Hanki kukkakaalit kätevästi verkkokaupasta

Löydä lisää kukkakaalireseptejä ja vinkkejä muiden kasvisten käyttöön