Näin valmistat duchesseperunasoseen
Päivitetty 10.1.2019Duchesseperunasose on astetta hienompi versio tutusta perunamuusista. Ruusukkeen malliseksi purostettu perunasose sopii niin juhlatarjoiluihin kuin hienompaan arkiruokaan. Näillä vinkeillä tämäkin klassikko onnistuu myös kotikeittiössä.
Näin onnistut
1. Kuori perunat, lohko ne pieniksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi.
2. Lisää voi ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi soseeksi.
3. Vatkaa muna ja sekoita se perunasoseen joukkoon hyvin vatkaten. Mausta tarvittaessa suolalla.
4. Pursota sose leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita.
Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä. Duchesseperunat sopivat esimerkiksi klassikkoruoka kuha Walewskaan, jossa ruusukkeet pursotetaan suoraan uunivuoassa kypsennettävän kuhafileen päälle ja ympärille.