Monikäyttöinen fenkoli

Monikäyttöinen fenkoli

Aromaattinen, makeahko ja mausteinen fenkoli on lähtöisin Välimeren alueelta. Fenkoli sopii erityisesti kala- ja äyriäisruokiin, mutta sitä voi käyttää myös erilaisissa lisäkkeissä ja salaateissa.

Miten fenkolia käytetään?

Fenkoli yllättää monipuolisuudellaan. Se antaa aromaattisen lakritsaisen säväyksen keväisiin salaatteihin, keittoihin, pataruokiin ja lisäkkeisiin. Vaikka fenkolin maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa erilaisten kalaruokien kanssa, sopii se hyvin myös erilaisten liharuokien seuraksi,

Fenkolin esikäsittelyksi riittää vain huuhtominen. Jos fenkolia käyttää raakana vaikkapa salaateissa, kannattaa kasvin kovimmat osat leikata ohuiksi suikaleiksi.

Inkiväärimarinoitu poron paahtopaisti ja pikkelöity fenkoli 680x300

Kuvassa: Inkiväärimarinoitu poron paahtopaisti ja pikkelöity fenkoli

Kalan kaveri

Kalan kaverina fenkoli esiintyy erilaisissa muodoissa. Kalakeiton fenkoli maustaa aromikkaan maukkaaksi. Anismainen maku pääsee esille kalan lisäkesalaatissa ja uunissa gratinoidut fenkolit ovat sellaisenaan herkullisia kalan seuralaisena nautittuna.

Pääsiäisen ruokapöydässä mainio vaihtoehto on fenkolilohi sekä erilaiset fenkolilisäkkeet lampaanpaistin kanssa tarjottuna. Kokeile myös grillattua fenkolia ja hiillostettua siikaa.

Grillattu fenkoli ja hiillostettu siika 680x300

Kuvassa: Grillattu fenkoli ja hiillostettu siika

Lisää reseptejä

Fenkolin herkullinen maku pääsee esiin myös grillattuna. Esikypsennä pitkittäin lohkottu fenkoli keittämällä, niin grillausaika lyhenee. Fenkolin valmistustapoja on vaikka millä mitalla - katso lisää ideoita fenkolilla herkutteluun resepteistämme!

>> Ainekset kätevästi myös verkkokaupasta!