K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Jamittele timjamilla

Jamittele timjamilla

Timjami on voimakkaan makuinen ja aromikas yrtti, joka maistuu useimmille ja on tuttu monista ruoista. Timjamin tunnistaa pienistä lehdistä ja voimakkaasta tuoksusta.

Miten käyttää timjamia?

Ruoanlaitossa timjamin maku säilyy hyvin, vaikka ruokaa kypsennettäisiin pitkäänkin. Timjami sopii erinomaisesti erilaisiin liha-, siipikarja-, kala- ja äyriäisruokiin sekä näiden marinadeihin. Myös esimerkiksi munakkaisiin yrtti tuo kivaa aromia, kuten myös erilaisiin pastaruokiin. Timjamilla loihdit uutta vivahdetta kalikääryleisiin, hernekeittoon ja kastikkeisiin.  Kokeile myös pitkään haudutettavissa liha- ja kasvispadoissa sekä erilaisissa muhennoksissa ja täytteissä. Tiesitkö, että timjamia suositellaan erityisesti sellaisten ruokien mausteeksi, joissa käytetään viiniä?

Timjami on maistuva mauste myös salaateille. Lisää timjamin pieniä lehtiä salaattikastikkeen mausteeksi tai sekoita niitä salaatin joukkoon sellaisenaan. Timjami on kaunis salaatin ja muiden ruokien koristaja.

Timjamista voi hauduttaa myös maukasta yrttiteetä. Mikäli on tarvetta, timjamin voimakasta makua miedontamaan sopivat esimerkiksi mustaherukan lehdet tai apilan kukat.

Voimakas timjami sopii myös makeampiin herkkuihin. Aromikas yrtti tuo pirteää ja pikanttia sävyä erityisen maistuvasti marja- ja hedelmäjälkiruokiin.

Yrtit tutuiksi