Rapujuhlien kattaus

Rapujuhlien kattaus

Rapujuhlat ovat taas täällä! Muista kattaa pöytään ainakin rapuveitsi ja -kauluri sekä sormien huuhtelumalja ja iso kulho ravun perkeille. Oikeaoppisilla välineillä saksiniekkojen syöminen on siistiä puuhaa!

Punavalkoinen pöytä

Rapujuhlien tunnelma syntyy punaisen ja valkoisen raikkaasta värileikistä, tuoreista tillinoksista sekä aromaattisista sitruunalohkoista sekä tietysti iloisesta yhdessäolosta. Yksinkertaisimmillaan arkilautaset puetaan rapujuhla-asuun rapukuosisin pöytä- ja lautasliinoin sekä ruokalapuin. Saksiniekkojen ei tarvitse kuitenkaan seikkailla kaikissa elementeissä - punainen ja valkoinen ihan sellaisenaan tai ruutuina ja raitoina tuovat juhlatunnelmaa.

Kata rapujuhlien ruokapöytään ainakin nämä

Asettele ravut näyttävästi tarjolle, ne ova juhlien pääosassa. Tavallisten aterimien lisäksi hyvä rapuveitsi on rapujuhlissa tärkeässä roolissa. Jokaiselle ruokailijalle kannattaa varata suuri ruokalautanen, jotta rapujen avaamiseen jää tilaa. Juhlaväen suuruudesta riippuen pöytään varataan myös ainakin yksi tai kaksi suurta kulhoa ravun perkuujätteitä varten.

Koska rapujuhlat ovat huomattavasti muita juhlia sotkuisemmat, kannattaa vieraille varata runsaasti servettejä sekä rapukauluri tai muu vaatetta suojaava liina. Pöytään ei myöskään kannata levittää kaikkein kallisarvoisinta perintöliinaa, sillä sotkua syntyy rapujen avaamisesta aina jonkin verran. 

Jokaiselle ruokailijalle on hyvä varata lisäksi oma pieni vesiastia, joka täytetään sitruunavedellä. Sormien huuhtelu ruokailun lomassa raikastaa ravuntuoksuiset kädet ruokailun lomassa.

Millaisia juomalaseja pöytään katetaan? Monesti rapujuhlissa nautitaan raikkaan veden lisäksi valkoviiniä ja snapseja snapsilaulujen säestämänä.