Rapujuhlien kattaus

Rapujuhlien kattaus

Rapujuhlat ovat taas täällä! Muista kattaa pöytään ainakin rapuveitsi ja -kauluri sekä sormien huuhtelumalja ja iso kulho ravun perkeille. Oikeaoppisilla välineillä saksiniekkojen syöminen on siistiä puuhaa! 

Kata rapujuhlien ruokapöytän ainakin nämä

Asettele ravut näyttävästi tarjolle, ne ova juhlien pääosassa. Jokaiselle ruokailijalle kannattaa varata suuri ruokalautanen, jotta rapujen avaamiseen ja niiden perkeille jää tilaa. Hyvä rapuveitsi on rapujuhlissa tärkeässä roolissa.

Koska rapujuhlat ovat huomattavasti muita juhlia sotkuisemmat, kannattaa vieraille varata runsaasti servettejä sekä rapukauluri tai muu vaatetta suojaava liina. Pöytään ei myöskään kannata levittää kaikkein kallisarvoisinta perintöliinaa, sillä sotkua syntyy rapujen avaamisesta aina jonkin verran. 

Jokaiselle ruokailijalle on hyvä varata oma pieni vesiastia, joka täytetään sitruunavedellä. Sormien huuhtelu ruokailun lomassa tekee rapuillallisesta miellyttävämmän.  

Millaisia juomalaseja pöytään katetaan? Monesti rapujuhlissa nautitaan raikkaan veden lisäksi valkoviiniä ja snapseja snapsilaulujen säestämänä. Rapujuhlat ovat myös oluiden ja siiderien juhlaa: vaalea lager, vehnäolut ja ale sekä kuiva omenasiideri sopivat rapujen makupariksi mainiosti. 

Rapujuhlien kattaus

Rapu-rallaa!

Sinua saattaisi kiinnostaa