Uunilohi x 6
Päivitetty 6.9.2021Uunilohi on helppo arkiruoka ja erilaisia mausteita käyttämällä saat vaihtelua tuttuun ruokaan. Mehevä lohi maistuu vaikkapa peruna- tai bataattimuusin kanssa, mutta myös erilaiset kasvikset, riisi ja lohkoperunat toimivat mainiosti lohen kaverina.
1. Uunifetalohi
Uunifetalohi on arkiruokaa helpoimmillaan. Fetalla ja paahtuneilla kirsikkatomaateilla höystetty kala maistuu takuuvarmasti kaikenikäisille.
2. Kokonainen uunilohi
Kokeile kypsentää fileen sijasta kokonainen lohi uunissa! Jos kalaa jää yli, voi loput palat pakastaa annospusseissa ja hyödyntää myöhemmin esimerkiksi lohipastaan.
3. Pestolohi
Uunilohi saa raikkaan kuorrutuksen tuoreesta pestosta, eli runsaasti makua vähällä vaivalla.
4. Veriappelsiiniuunilohi
Mikä väriloisto saadaankaan aikaiseksi lohen pintaan käyttämällä raikkaita veriappelsiinin viipaleita. Juustokumina ja kaneli maustavat lohen uudella tavalla. Viimeistele lohi tuoreilla mintun lehdillä.
5. Rukiinen katkarapu-uunilohi
Lohi päällystetään hapankorppumurulla, johon sekoitetaan sekaan tuoretta tilliä ja basilikaa. Pannulla maustevoissa pyöräytetyt katkaravut lisätään päälle lohen uunissa valmistumisen jälkeen.
6. Kurkku-limettilohi
Raikas kaksikko kurkku ja limetti maustavat tämän lohen. Matalassa lämpötilassa kypsentäen lohi säilyttää mehevyytensä.