Kaikki alkoi ihmeellisestä tomaattipastasta
Koko yhden kattilan villitys sai alkunsa Martha Stewartin tomaattipastasta, jossa pasta kypsyy maukkaaksi tomaattien, oliivien ja kasvisliemen syleilyssä. Loppu onkin lähes historiaa, ja yhden kattilan pastoista on olemassa jo jos jonkinlaista versiota!
Monet pitävät niitä jopa normaaleja pastoja maukkaampina, sillä kypsyessään pasta imee itseensä makua muista aineksista. Pastasta irtoava tärkkelys taas sakeuttaa keitinliemen kastikkeeksi, joten sellaista ei tarvitse erikseen valmistaa. Ihana pasta-jauheliharatatouille kypsyy yhdessä kasarissa, ja nielee mukaansa kätevästi kaikki jääkaappiin ylimääräiseksi pyörimään jääneet kasvikset.
Yhdessä vuoassa paljon muutakin kuin pastaa
Helpot one pot wonderit eivät toki rajoitu ainoastaan pastoihin, vaan samalla aikaa säästävällä taktiikalla valmistuu moni muukin herkullinen arkiruoka.
Oriental kanapellin broilerinfileet ja kasvikset kypsyvät samalla pellillä maukkaassa marinadissa. Lihapullat paistuvat kasvispedillä välimeren lihapullavuoassa, eikä tiskattavaksi jää kuin leikkuulauta, veitsi ja vuoka.
Suomalaisten suosikki - uunimakkara - syntyy entistäkin helpommin yhdessä astiassa, kun pyöräytät illalliseksi makkaravuoan tai Dijonin uunimakkaraa.