Kinkun paisto jäisenä

Kinkun paisto jäisenä

Kiireiset joulukokit voivat kokeilla HK:n ammattilaisten vinkkejä siitä, kuinka joulukinkun voi paistaa vaikka jäisenä.

Pakastetun kinkun sulatus hitaasti viileässä vie aikaa jopa 1-3 vuorokautta kinkun koon ja sisälämpötilan mukaan. Jos aika uhkaa ennen aattoa loppua kesken, voi kinkun laittaa uuniin myös jäisenä. Lopuksi pitää ainoastaan huolehtia siitä, että lihalämpömittari näyttää kypsän kinkun sisälämpötilaksi 75 - 90 °C. 

Näin paistat jäisen kinkun

Kinkun paistamisen kanssa ei kannata stressata. Kinkun voi nimittäin kypsentää monella eri tavalla, vaikkapa jäisenä. Näin HKScan Finland Oy:n tuotekehityskokki Sami Lamminaho ohjeistaa paistamaan jäisen joulukinkun:

  1. Ota jäisen kinkun suojamuovi pois ja laita kinkku paistopussiin. Tee paistopussin kulmaan pieni reikä.
  2. Laita kinkku uunipellille ja 90-100 °C uuniin. Tarkista uunin lämpötila vielä lihalämpömittarilla.
  3. Kun kinkku on riittävästi sulanut, työnnä kinkkuun lihalämpömittari.
  4. Kokonaispaistoaika on noin kaksinkertainen verrattuna perinteiseen kinkun paistamiseen, eli noin 2-3 tuntia/kg.
  5. Kinkku on valmis, kun paistomittari näyttää 75-90 °C.

Lisää ohjeita kinkun paistoon HK:n sivuilta.

Sinappihuntu vai jotain uutta?

Joulukinkun kuorrutus antaa kinkulle sen viimeisen säväyksen. Suositko perinteistä sinappikuorrutusta vai tekisitkö tänä jouluna uudenlaisen pinjansiemenkuorrutuksen tai runsaan chorizo-taatelikuorrutuksen?

Katso parhaimmat reseptit kinkun kuorrutukseen >>

Joulukinkun kruunaa maukas kastike. Kaada kinkun kupeelle perinteinen omenakastike tai hurmaava trendikastike, jossa maistuu laku, savu, viski tai kirsikka. Kinkun kanssa voi maistella kahtakin eri kastiketta.

Katso maukkaimmat kastikereseptit >>

Kuva: HK

Joulukinkun kastike

Sinua saattaisi kiinnostaa