Palvelussa häiriötilanne, osa mobiilisovelluksen toiminnallisuuksista tilapäisesti poissa käytöstä. Korjaamme asiaa!
Joulukinkku valkoisella tarjottimella. Kinkku on kuorrutettu sinapilla ja korppujauholla. Kinkusta on leikattu kolme siivua, jotka ovat kinkun vierellä tarjottimella. Tarjottimella on myös kaksi appelsiinisiivua sekä kolme rosmariininoksaa. K-Ruoka jouluresepti.

Kinkun kuorrutus – perinteinen sinappihuntu sekä uudet kuorrutteet kinkulle

Päivitetty 1.10.2024

Joulukinkun kuorrutus antaa kinkulle sen viimeisen säväyksen. Suositko perinteistä sinappihuntua vai kokeilisitko tänä jouluna jotain uutta, kuten makeaa karpalokuorrutusta tai rouhituilla pähkinöillä ja appelsiinimarmeladilla päällystettyä kinkkua? Katso K-Ruoan helpot ohjeet kinkun kuorrutukseen!

Kinkun kuorrutus

Kun joulukinkun sulatus ja paisto on onnistunut, on kinkun kuorrutus jo lastenleikkiä!

  1. Anna kinkun hieman jäähtyä paiston jälkeen ja poista mahdollinen verkko ja nahka kinkun päältä.

  2. Sivele kinkun päälle kuorrutusseosta. Jos lisäät kuorrutteeseen isompia raaka-aineita, kuten chorizoviipaleita tai aprikoosipaloja, kiinnitä ne kokonaisilla neilikoilla.

  3. Nosta kuorrutettu kinkku takaisin uuniin.

  4. Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin, eli noin 5-15 minuuttia, tarkista kuorrutusohjeesta tarkka aika.

Kinkun kuorrutus seuraavana päivänä

Kinkun voi kuorruttaa myös paistoa seuraavana päivänä, vaikka jouluaattona ennen ateriaa. Jo aiemmin paistettu kinkku vain kuorrutetaan edeltäneen ohjeen mukaan ja annetaan olla hetki uunissa. Kun kinkku on jäähtynyt ja maku tasaantunut, on aika käydä pöytään ja ruveta syömään!

Kokeile tänä jouluna näitä joulukinkun kuorrutuksia

Ideoita joulun resepteihin ja vinkit täydelliseen jouluun