Kuorrutus on kinkun kruunu

Kuorrutus on kinkun kruunu

Joulukinkun kuorrutus antaa kinkulle sen viimeisen säväyksen. Suositko perinteistä sinappikuorrutusta vai tekisitkö tänä jouluna uudenlaisen pinjansiemenkuorrutuksen tai runsaan chorizo-taatelikuorrutuksen?

Joulukinkun kuorrutusohje

Kun joulukinkun sulatus ja paisto on onnistunut, on kinkun kuorruttaminen jo lastenleikkiä.

  1. Anna kinkun hieman jäähtyä paiston jälkeen ja poista mahdollinen verkko ja nahka kinkun päältä. 
  2. Sivele kinkun päälle kuorrutusseosta. Jos lisäät kuorrutteeseen chorizoviipaleita tai aprikoosipaloja, kiinnitä ne kokonaisilla neilikoilla.
  3. Nosta kuorrutettu kinkku takaisin uuniin. 
  4. Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin, eli noin 5-15 minuuttia, tarkista kuorrutusohjeesta tarkka aika.

Kokeile tänä jouluna vaikkapa näitä joulukinkun kuorrutuksia:

Kinkun kuorrutus seuraavana päivänä

Kinkun voi kuorruttaa vasta paistoa seuraavana päivänä, vaikka jouluaattona ennen ateriaa. Kinkku kuorrutetaan edeltäneen ohjeen mukaan. Kun kinkku on jäähtynyt ja maku tasaantunut, on aika käydä pöytään ja ruveta syömään.