Joulukinkun kuorrutusohje
Kun joulukinkun sulatus ja paisto on onnistunut, on kinkun kuorruttaminen jo lastenleikkiä.
- Anna kinkun hieman jäähtyä paiston jälkeen ja poista mahdollinen verkko ja nahka kinkun päältä.
- Sivele kinkun päälle kuorrutusseosta. Jos lisäät kuorrutteeseen chorizoviipaleita tai aprikoosipaloja, kiinnitä ne kokonaisilla neilikoilla.
- Nosta kuorrutettu kinkku takaisin uuniin.
- Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin, eli noin 5-15 minuuttia, tarkista kuorrutusohjeesta tarkka aika.
Kokeile tänä jouluna vaikkapa näitä joulukinkun kuorrutuksia:
- Viikuna-pistaasikuorrutettu kinkku
- Chorizo-taatelikinkku
- Konjakki-sinappikuorrutettu joulukinkku
- Ruiskuorrutettu joulukinkku
- Piparikuorrutettu joulukinkku
- Aprikoosikuorrutettu joulukinkku
- Pähkinäkuorrutettu joulukinkku
- Pinjansiemenkuorrutettu joulukinkku
Kinkun kuorrutus seuraavana päivänä
Kinkun voi kuorruttaa vasta paistoa seuraavana päivänä, vaikka jouluaattona ennen ateriaa. Kinkku kuorrutetaan edeltäneen ohjeen mukaan. Kun kinkku on jäähtynyt ja maku tasaantunut, on aika käydä pöytään ja ruveta syömään.
Huom! Kinkkutemppu tulee jälleen! Suomalaiset pääsevät
tänäkin jouluna lahjoittamaan jouluruokiensa paistinrasvat
Kinkkutemppu-kampanjalle kiertotalouden hengessä.
Lue lisää täältä ››