Kuorrutus on kinkun kruunu

Kuorrutus on kinkun kruunu

Joulukinkun kuorrutus antaa kinkulle sen viimeisen säväyksen. Suositko perinteistä sinappikuorrutusta vai tekisitkö tänä jouluna uudenlaisen pinjansiemenkuorrutuksen tai runsaan chorizo-taatelikuorrutuksen?

Joulukinkun kuorrutusohje

Kun joulukinkun sulatus ja paisto on onnistunut, on kinkun kuorruttaminen jo lastenleikkiä.

  1. Anna kinkun hieman jäähtyä paiston jälkeen ja poista mahdollinen verkko ja nahka kinkun päältä. 
  2. Sivele kinkun päälle kuorrutusseosta. Jos lisäät kuorrutteeseen chorizoviipaleita tai aprikoosipaloja, kiinnitä ne kokonaisilla neilikoilla.
  3. Nosta kuorrutettu kinkku takaisin uuniin. 
  4. Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin, eli noin 5-15 minuuttia, tarkista kuorrutusohjeesta tarkka aika.

Kokeile tänä joulun vaikkapa näitä joulukinkun kuorrutusohjeita:

Näin onnistut

Sinua saattaisi kiinnostaa