Kinkun kuorrutus – perinteinen sinappihuntu sekä uudet kuorrutteet kinkulle
Päivitetty 1.10.2024Joulukinkun kuorrutus antaa kinkulle sen viimeisen säväyksen. Suositko perinteistä sinappihuntua vai kokeilisitko tänä jouluna jotain uutta, kuten makeaa karpalokuorrutusta tai rouhituilla pähkinöillä ja appelsiinimarmeladilla päällystettyä kinkkua? Katso K-Ruoan helpot ohjeet kinkun kuorrutukseen!
Kinkun kuorrutus
Kun joulukinkun sulatus ja paisto on onnistunut, on kinkun kuorrutus jo lastenleikkiä!
Anna kinkun hieman jäähtyä paiston jälkeen ja poista mahdollinen verkko ja nahka kinkun päältä.
Sivele kinkun päälle kuorrutusseosta. Jos lisäät kuorrutteeseen isompia raaka-aineita, kuten chorizoviipaleita tai aprikoosipaloja, kiinnitä ne kokonaisilla neilikoilla.
Nosta kuorrutettu kinkku takaisin uuniin.
Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin, eli noin 5-15 minuuttia, tarkista kuorrutusohjeesta tarkka aika.
Kinkun kuorrutus seuraavana päivänä
Kinkun voi kuorruttaa myös paistoa seuraavana päivänä, vaikka jouluaattona ennen ateriaa. Jo aiemmin paistettu kinkku vain kuorrutetaan edeltäneen ohjeen mukaan ja annetaan olla hetki uunissa. Kun kinkku on jäähtynyt ja maku tasaantunut, on aika käydä pöytään ja ruveta syömään!