Jälkiruoat suklaasta

Jälkiruoat suklaasta

Päivitetty 6.8.2018

Kukapa ei rakastaisi suklaata? Suklaa on monipuolinen raaka-aine, josta saa valmistettua mitä herkullisempia jälkiruokia, kakkuja, leivonnaisia, juomia ja joka sopii myös tietynlaisiin eturuokiin mausteeksi. Suklaa on vastustamaton herkku ainakin monelle meistä ja suklaisesta jälkiruoasta on vaikea kieltäytyä. Valitset sitten tumman suklaan, maitosuklaan, valkosuklaan tai raakasuklaan raaka-aineeksi, on lopputulos varmasti herkullinen.

Marjaiset suklaajälkiruoat

Yksinkertainen suklaa-marjajälkiruoka on ihana yhdistelmä raikkaita marjoja ja suklaa-kermaviiliseosta. Ripottele päälle rouhittua suklaata. Suklaa-marjatrifleen kootaan kerroksittain marja-raparperiseosta, suklaatäytettä ja sokerikakkua. Anna vetäytyä jääkaapissa ja koristele marjoilla. Puolukka-suklaatiikerijäädyke sopii erinomaisesti vaikkapa joulupöytään. Pakastimessa jäädykkeen kannattaa antaa olla yön yli tai vähintään viisi tuntia. Kokeile myös suklaamousse-puolukkakääretorttua. Se on maukas jälkiruoka, jonka mehevyys tulee vaahdotetusta vaniljakastikkeesta ja suklaasta. Suklaamansikat ja- nektariinit toimivat aina hienostuneena jälkiruokana, vaikka valmistus on helppo ja nopea. Dippaa vain marjat ja hedelmät suklaaseen, pyörittele sen jälkeen hasselpähkinärouheessa, ja nauti vaikka kuohuvan kanssa.

Suussa sulavat suklaaluomukset jälkiruoaksi

Tiramisu on suosittu italialainen jälkiruoka, joka sopii aterian päätteeksi milloin tahansa. Perinteisen kahvinmakuisen tiramisun sijaan, kokeile minttu-suklaatiramisua. Vaahtomainen, pehmeä koostumus ja herkullinen maku pysyvät silti samana kuin alkuperäisessä versiossa. Jatkaen italialaisella tyylillä, tee suklaapannacottaa jälkiruoaksi. Jaa seos annoskulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa. Kuivakakkujen ystäville hyvä vaihtoehto jälkiruoaksi on tumma suklaakakku. Kakku kostutetaan konjakilla, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kuorrute kahvista ja kaakaosta. Viimeistelynä voi ripotella koristerakeita kakun päälle. Halutessasi voit myös jättää kuorrutuksen ja kostutuksen pois, lopputulos on itsessäänkin herkullinen.

Pienet suklaasuupalat

Ihanat pienet leivokset ja suupalat ilahduttavat niin perheenjäseniä kuin ystäviäkin. Kokeile vaikkapa suklaa-cashewpaloja. Niissä yhdistyvät herkulliset maut vadelmahillosta, suklaasta ja pähkinöistä. Brookie on brownien ja cookien ihana yhdistelmä, jota on vaikea vastustaa. Brookien valmistus on myös helppoa. Hieman haasteellisemmat, mutta makuhermoja hivelevät suklaasuukot ovat varmasti myös hitti. Lämpötila on tämän herkun valmistamisessa tärkeää, joten siihen tarvitaan elektronista lämpömittaria. Pistaasi-suklaaherkut ovat helppoja valmistaa, ja auttavat sopivasti pieneen makeannälkään aterian jälkeen. Suuren suosion pääsiäisenä saavuttaneet töhnämunat toimivat myös makeana jälkiruokana. Pääsiäisaterian jälkeen voi hemmotella itseään ja kotijoukkoja tällä helppotekoisella suklaaherkulla.

Tutustu muihinkin jälkiruokiin sivuillamme!