Paikallisen leivän löydät K-ruokakaupastasi

Paikallisen leivän löydät K-ruokakaupastasi

Päivitetty 1.9.2020

Käsintehty. Usein rapeakuorinen ja luomujauhoista leivottu. Pienissä paikallisissa leipomoissa leivotut artesaanileivät ovat juuri nyt kovassa nousussa.

K-ruokakaupoista löydät paikalliset leivät ja leivonnaiset ihanan tuoksuvina ja uunituoreina joka päivä aamusta iltaan! Voit myös toivoa suosikki leipääsi kauppasi hyllylle vinkkaamalla kaupan henkilökunnalle.

K-kaupassa leipäosaston vastaavana työskentelevä Tuula Heino on nähnyt leipätrendien menevän ja tulevan. 2010-luvun karppausbuumi lamautti hetkeksi leiväntuottajat, mutta nyt trendi on päinvastainen.

Heinon mukaan leivän arvostus on viime vuosina noussut. Leivällä on ollut ja on edelleen vankkumaton asema suomalaisten ruokapöydässä.

– Aiemmin leipä oli aterian lisuke, nyt se on usein jopa pääasia.

Herkutteluun ja hemmotteluun

Heino näkee artesaanileiville selkeän tilauksen: ihmiset haluavat herkutella ja hemmotella itseään hyvällä leivällä.

Raaseporissa sijaitsevassa artesaanileipomo Backers Bakerissa iloitaan siitä, että yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut ruoan alkuperästä ja paikallisuus koetaan Suomessa tärkeäksi arvoksi. Moni haluaa tukea lähialueen ruokatuotantoa ostamalla lähileipomoiden tuotteita.

– Asiakkaat arvostavat ruokaa ja ruoan tuottajia tänä päivänä aivan eri tavalla, Natalia Teikola Backers Bakerilta sanoo.

Tiesitkö, että K-ruokakaupoista saat myös paikallisia jauhoja, joista voi leipoa leivän itse? Valmista jauhoista helposti vaikkapa herkullinen pataleipä, jonka taikinaa ei tarvitse vaivata tai tutustu juurileivonnan saloihin.

Päivitä tutut lämppärit tuoreella artesaanileivällä

Leivästä saa helposti herkullisen ja täyttävän aterian, kun valitsee oikeat raaka-aineet. Suomalaisten kestosuosikki ovat lämpimät leivät, joihin voi käyttää myös hieman kuivahtanutta leipää. Jos haluat viedä lämpimät leivät kokonaan uudelle tasolle, kannattaa valita tuore artesaanileipä ja erityisen laadukkaat täytteet.