bataatti-cover

Makean maukas bataatti

Julkaistu 10.7.2024

Värikästä ja makeaa bataattia käytetään perunan tavoin monenlaisissa arkisissa ruoissa. Siitä saa mainiot ranskalaiset, ihanan pehmeän soseen keittoon tai muusiin sekä paljon muuta. Katso ideat bataattiruokiin ja inspiroidu bataatin kokkailusta!

Bataatti on talvella parhaimmillaan

Toisin kuin moni uskoo, bataatti ei ole sukua perunalle. Bataatin sanotaan olevan terveellisempi vaihtoehto kuin peruna, sillä bataatti sisältää hieman enemmän vatsan hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kuituja. Bataatissa on myös perunaa enemmän antioksidantteja sekä A-vitamiinia.

Bataatti on suomalaisten suuressa suosiossa varsinkin talviaikaan ollessaan silloin parhaimmillaan. Suurin osa K-ruokakaupoissa myytävistä bataateista tulee Yhdysvalloista, sillä bataattia ei kasvateta Suomessa sääolosuhteiden vuoksi. Bataatti voi olla kuoreltaan punainen, violetti, ruskea tai valkoinen, ja kuoren alta voi paljastua oranssi, violetti tai valkoinen sisus. K-ruokakaupoissa myydään oranssia bataattia ympäri vuoden sekä värillisiä vaihtoehtoja, kuten violettia bataattia kaupan valikoiman ja vuodenajan mukaan.

Mitä tehdä bataatista?

Bataatista voi taikoa herkullisen sosekeiton, muusin, padan, kiusauksen, laatikkoruoan sekä upeita lohkoja ja ranskalaisia. Bataatin voi keittää, kypsentää uunissa tai paistinpannulla. Myös makeat herkut onnistuvat bataatista! Bataatti sopii mainiosti esimerkiksi piirakoihin ja leivonnaisiin.

Tilaa valmiit bataattiherkut verkkokaupasta

Löydä parhaat vinkit kasvisten hyödyntämiseen ruoanlaitossa