Sano juusto!
Julkaistu 27.3.2018Kovaa, puolipehmeää, valuvaa, lastuja tai raastetta. Pirkka-sarjasta löydät erilaiset juustot pasta-aterian kruunuksi. Mikä on oma suosikkisi?
Helppo ratkaisu
Pirkka Grana Padano juustolastut 100g, vähälaktoosinen
Parmesan-tyyppistä Pirkka Grana Padano-juustoa on kypsytetty 15–16 kuukautta. Kokeile lastuja pastaan ja salaatteihin.
Klassikkolisäke
Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano 200 g, laktoositon
Parmesaani on italialainen pitkään kypsytetty kova juusto. Pastan paras kaveri sopii hyvin myös risottoihin ja salaatteihin. Pirkka Parhaat Parmigiano Reggianoa on kypsytetty 24 kk.
Tehty lampaanmaidosta
Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g, vähälaktoosinen
Pecorino on yleisnimitys Italiassa lampaantäysmaidosta valmistetuille juustoille. Juusto sopii hyvin raastettavaksi. Maultaan ja tuoksultaan pecorino on voimakkaampi kuin parmigiano.
Oikaise aterialle
Pirkka Grana Padano -juustoraaste 100g, vähälaktoosinen
Valmista juustoraastetta on kätevä ripotella pastan pinnalle. Pirkka Grana Padano -juustoraaste on valmistettu 10–12 kuukautta kypsytetystä juustosta ja sopii myös kuorrutuksiin.
Pieni vai iso pallo?
Pirkka laktoositon mozzarella 280g /125g
Mozzarella tehdään joko vesipuhvelin tai lehmän maidosta. Puolipehmeää tuorejuustoa saa joko isona pallona tai pienempinä palleroina. Juustoa saa myös valmiiksi siivutettuna ja raasteena.
Pehmeämpi mozzarella
Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g, vähälaktoosinen
Vesipuhvelinmaidosta valmistettua mozzarellaa voi joko viipaloida tai repiä. Nauti juusto klassisesti tomaattisalaatissa basilikalla ja oliiviöljyllä maustettuna tai käytäsitä esimerkiksi pizzaan tai pastaan.
Kokeile myös näitä!
Burrata on kehitetty mozzarellan valmistamisesta syntyvistä ylijäämäpaloista ja kermasta. Hitiksi noussut juusto on tuhtia, eikä sitä kannata käsitellä. Kuumentaessa burratan keskeltä valuva rakenne menee hukkaan.
Ricottaa valmistetaan sekä lampaanmaidon että lehmänmaidon herasta. Tuorejuuston maku on hiukan makea.