Riistaa ja villin luonnon makuja
Päivitetty 18.7.2019Syksy ja alkutalvi ovat riistanpyynnin aikaa. Riistassa maistuvat luonnon villit maut.
Syvänmakuiset riistaherkut, kuten pitkään muhinut lempeä hirvipata tai perinteinen poronkäristys, sopivat erityisen hyvin pimeneviin ja viileneviin syyspäiviin. Riistaa ei tarvitse hakea itse metsästä saakka, sillä riistaherkkuja löydät myös K-kaupastasi – tutustu rohkeasti kauppasi lihatiskin tarjontaan sekä kurkkaa pakastealtaaseen.
Korosta riistan aromia metsän mauilla
Riistan makupariksi sopivat luonnolliset maut. Korosta riistan makua metsästä tutuilla elementeillä. Mausteeksi sopivat katajanmarjat ja keralle puolukasta, karpalosta tai mustaherukasta valmistettu hilloke. Myös erilaiset marjamehut sopivat riistapatojen nesteeksi. Hurmaa syksyn illallisvieraasi katajanmarjaisella poronkäristyksellä tai karpalokastikkeen kanssa tarjoiltavalla poron sisäfileellä.
Keralle juurevia makuja
Riistaruokien lisäkkeiksi sopivat juurevat maut. Valmista riistakäristyksen kylkeen sienimuusia tai lanttu-perunasosetta. Uunipunajuuret tai marinoidut uunijuurekset sopivat esimerkiksi poronfileepihvien keralle.
Syö riistalintuja varoen
Hienosyiset riistalinnut ovat monelle erityisherkkua. Valmista puhdistetusta riistalinnusta mehevää olut-lintupaistia. Riistalintuja syödessä on aina hyvä pitää mielessä, että lihan seassa saattaa piillä hauli – syö siis riistalintuja varovasti.
Riista sopii myös arkeen
Riista juhlistaa erityisiä hetkiä, mutta sopii myös arkeen. Saksanhirvenlihaa sisältävästä Pirkan riistakäristyksestä tai perinteisestä poronkäristyslihasta loihdit myös nopeita ja vaivattomia arkiherkkuja, kuten riista-sienipitaleipiä, poronkäristyspastaa tai helpon poro-perunapotin.