Ylioppilasjuhlat (1440x550)

Ylioppilasjuhlien muistilista

Julkaistu 20.2.2024

Oletko järjestämässä pienet ylioppilasjuhlat vai kaipaatko ideoita suuriin kemuihin? Kevät on ylioppilasjuhlien ja valmistujaisten aikaa ja monessa kodissa suunnitellaankin viihtyisiä juhlia jo kauan ennen juhlapäivää. Mitä kannattaa muistaa juhlia järjestäessä? Katso yo-juhlien järjestämisen muistilista!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pitää paikkansa myös valmistujaisjuhlien järjestelyssä. Aloita suunnittelu riittävän aikaisin ja tartu toimeen hyvissä ajoin, varsinkin jos käytät ulkopuolisten palveluja

Listat auttavat juhlien järjestäjää hahmottamaan tehtävien asioiden määrää ja aikatauluttamaan yksittäiset tehtävät. Muutamaa päivää ennen juhlia on hyvä tarkistaa vielä juhlien järjestäjän muistilistalta viime hetken vinkit!

Ulkopuoliset palvelut

Pitopalvelut ja valokuvaajat varataan juhliin jo kauan ennen kuin juhlahumua on edes havaittavissa. Juhlien valmisteluja voit helpottaa K-ruoan verkkokaupan nouto- ja kotiinkuljetuspalveluilla.

Tee vieraslista hyvissä ajoin ja arvioi sen perusteella järjestätkö valmistujaisjuhlat kotioloissa vai vuokraatko juhlatilaa.

Kutsukortit

Ylioppilasjuhlien kutsu voi olla joko digitaalinen tai ihan itse askarreltu. Sen voit askarrella itse tai ostaa valmiina. Hauska idea on käyttää valmistuvan lapsuuskuvaa kortin kannessa. Kaupoista löydät kauniita valmistujaislakki- ja lyyratarroja kortin koristeeksi.

Muista merkitä vastauspyyntö sekä tiedustelu vieraiden erityisruokavalioista kutsuun, niin osaat varautua tarjoiluissa saapuvaan vierasmäärään ja ruoka-aineallergioihin.

Ylioppilaslakki

Ylioppilaslakit tulevat myyntiin K-Citymarketeihin jo aikaisin keväällä. Lakki kannattaa hankkia hyvissä ajoin, jotta saat varmasti oikean kokoisen päähineen omaan juhlapäivääsi.

Ruokaehdotukset

Millaiset valmistujaistarjoilut aiot järjestää? Katatko noutopöytään lämpimän ruoan salaatteineen vai luotatko voileipäkakkuun ja pieniin suolaisiin?

Valmistujaistarjoilut kannattaa päättää vierasmäärän ja oman ajankäytön ja osaamisen perusteella. Jos vieraita on tulossa kymmenittäin, on ehkä helpompi luottaa pitopalvelun apuun ja keskittyä itse nauttimaan juhlista. Jos taas olet kokenut ruoanlaittaja tai leipuri, valmistuvat tarjoilut myös kotikeittiössä.

Valmistujaiskakku

Valmistujaiskakku on kevään ylioppilasjuhlissa kahvipöydän tärkein tarjottava. Millainen valmistujaiskakku sopii parhaiten omiin juhliinne? Täytekakku, juustokakku vai marenkikakku?

Vegaani herkuttelee raikkaalla, vegaanisella mangojuustokakulla tai suklaakakulla. Huomioi valmistuvan toiveet sekä kutsuvieraiden määrä. Jos leivot kakun itse ja vieraita on tulossa paljon, kannattaa kakuksi valita hieman helpommin valmistuva.

Ylioppilaskakku cover

Koristelut

Onnittelukukat tuovat juhlapaikalle jo oman tunnelmansa. Jos vietät juhlat kotona, varaa jo valmiiksi maljakoita ja mieti, mihin onnittelukukat sijoitat. Mikäli vuokraat juhlatilan, käy paikanpäällä tarkistamassa löytyykö tilasta jo valmiiksi tarvittavat koristeet.

Helppoja ideoita juhlapaikan koristeluun ovat esimerkiksi silkkipaperista taitellut pom pomit sekä pahvista tai kankaasta valmistetut viirinauhat.

Kuohuviini

Valmistujaisjuhlat alkavat usein onnitteluilla ja kuohuviinilasin nostolla. Kuohuviinin lisäksi onnittelumaljaan on hyvä varata myös alkoholiton vaihtoehto. Alkoholiton kuohuviini sopii aikuisille, lapsille maistuu esimerkiksi mustikoilta maistuva kuohuva alkumalja. Yo-juhlissa kilistely onnistuu myös hienoilla alkoholittomilla mocktaileilla ja isommissa juhlissa tarjolle voi laittaa alkoholitonta boolia.

Kuohuviinitarjoilu 2018 (1440x550)

Maljan nosto

Millainen on juhlien maljaetiketti? Erityisesti arvokkaammissa juhlissa maljaetiketin noudattaminen kuuluu usein asiaan. Juhlamalja tarjotaan vieraille yleensa heti saavuttaessa ja perinteisesti emäntä tai isäntä kohottaa ensimmäisen maljan ja toivottaa vieraat tervetulleiksi. Maljaa nostettaessa tulee aina katsoa silmiin sitä henkilöä, jonka kanssa skoolaa.

Kiitoskortit

Lähetä juhlien jälkeen kiitoskorttina valokuvaajalla teettämäsi kortti tai itse teetetyistä kuvista askarreltu kortti. Voit myös ottaa ottaa valokuvan jo ennen juhlapäivää ja jakaa kiitoskortit vieraille jo juhlissa! Ajoita koekampaus kuvauksen kanssa samaan päivään ja saat kiitoskortin kuvaan saman tyylin kuin juhlapäivänä. Näin voit itsekin nauttia juhlapäivästä ilman valokuvausstudiolle kiirehtimistä.

Valmiit herkut juhliin K-kaupasta

Nappaa nämä valmiit herkut juhlapöytään helposti K-kaupastasi

Lisää ideoita valmistujaisten tarjoiluihin