Ikivihreät klassikkosalaatit

Ikivihreät klassikkosalaatit

Päivitetty 22.5.2019

Varma valinta juhliin tai ihan tavalliseen tiistai-iltaan on klassikkosalaatti, jonka suosio pitää syystä pintansa vuodesta ja haarukallisesta toiseen. Nappaa tästä reseptit viiteen salaattien kestosuosikkiin.

Caprese-salaatti

Yksinkertainen caprese-salaatti on maailman helpoin valmistaa, mutta on silti näyttävä tarjottava. Hyödynnä tähän salaattiin kesän mehevän kypsiä, punaposkisia tomaatteja ja kuvittele hetki olevasi Italian auringon alla.

Caprese-salaatti 680

Kreikkalainen salaatti

Tiesitkö, että kreikkalaiseen salaattiin ei perinteisesti laiteta salaatinlehtiä? Valmista salaatti aitoon kreikkalaiseen tapaan tai lisää halutessasi lautasille pohjaksi salaatinlehtiä. Parhaan makuelämyksen takaamiseksi käytä juustona aitoa Pirkka Parhaat fetajuustoa, jota on nykyään saatavilla myös valmiina kuutioina.

Kreikkalainen salaatti 680

Caesar-salaatti

Tarinan mukaan Caesar-salaatin takana italialais-amerikkalainen ravintoloitsija Caesar Cardini, joka loi salaatin Meksikon Tijuanassa 1924. Salaatin suosion salaisuutena on uskomattoman maukas kastike, joka saa simppelit raaka-aineet loistamaan. Tarjoa lisäksi esimerkiksi grillattua broileria tai katkarapuja, jos haluat salaatista ruokaisamman.

Caesar-salaatti 680

Grillattu perunasalaatti

Uusista perunoista loihditaan kesän sulokkain perunasalaatti. Grillaa perunat tuodaksesi ekstra-annoksen makua salaattilautasille tai grillimurkinoiden pariksi.

Grillattu perunasalaatti 680

Nizzansalaatti

Nizzansalaatista löytyy monipuolisesti mahan täyttäviä ainesosia: keitettyä perunaa, tonnikalaa, kananmunaa ja anjovisfileitä. Täydellistä keveää kesäruokaa, joka pitää nälän poissa pitkään.

Salaattia Nizzan tapaan 680