Talviset salaatit

Talviset salaatit

Talvisista salaateista löytyy täyttäviä, lämpimiä ja sesonkien raaka-aineita hyödyntäviä vaihtoehtoja. Runsas salaatti sopii itsessään lounaaksi.

Mango-avokadosalaatti

Lautasellinen värejä ja vitamiineja piristää pimeän talven keskellä. Salaatti yhdistää täyteläisen avokadon ja makean mango, joiden makuja korostaa pirteä limekastike.

Mango-avokadosalaatti 2019

Pähkinäinen broilerisalaatti

Erityisesti kaamoksen taltuttamiseen tarkoitettu broilerisalaatti sisältää rouskuvia, paahdettuja pähkinöitä. Karpalokastike viimeistelee hedelmäisen annoksen.

Pähkinäinen broilerisalaatti 2019

Punajuuri-kvinoasalaatti

Talven keskellä kannattaa myös salaateissa turvautua kotimaisiin juureksiin kuten punajuureen. Punajuurella hempeän väriseksi värjätty kvinoa marinoidaan minttuisessa kastikkeessa ja salaatin rautapitoisuudesta pitää huolen tuore pinaatti.

Punajuuri-kvinoasalaatti 2019

Texmex-broilerisalaatti

Texmex-tyylinen salaatti sopii aloittamaan viikonlopun rennoissa ja nachon rapeissa merkeissä. Broilerinjauheliha maustetaan fajitamausteseoksella. Juustokastike ja salsa maustavat salaatin.

texmex-kanasalaatti

Paahdettu lehtikaalisalaatti

Lehtikaali sisältää runsaasti vitamiineja ja viherenergiaa. Paahdettuna lehtikaalin maku hieman pehmenee. Omena ja vuohenjuusto täydentävät salaatin herkulliseksi kokonaisuudeksi, jossa maistuvat lisäksi karpalot.

Paahdettu lehtikaalisalaatti 2017

Ohra-kasvissalaatti

Vaihtele viljoja myös salaateissa. Kotimainen ohra sopii loistavasti tabboulehin tapaiseen salaattiin. Paahda makeutta juureksiin ja kasviksiin, jonka jälkeen pyöräytä ne yrttisessä marinadissa.

Ohra-kasvissalaatti 2018

Hummussalaatti

Itse tehty hummus maistuu herkulliselta paahdetun kukkakaalin kanssa. Salaatti sopii erityisesti alkuruoaksi tai lisäkkeeksi.

Hummussalaatti 2017

Makaronisalaatti

Sukella retrotunnelmiin makaronisalaatin myötä. Lempeän makuinen salaatti maistuu hyvin koko perheelle ja saunapalvikinkun palat tekevät siitä myös täyttävän.

Makaronisalaatti 2018