London calling

London calling

Vilkas Lontoo on suloinen sekamelska myös keittiöiden suhteen. Katukeittiöissä nousevat nyt Meksikon herkut, ja ravintolamaailmassa Vietnam. Britti pitää teekupistaan edelleen tiukasti kiinni, mutta trenditietoiset vaihtavat välillä perinteisen mustan teen japanilaiseen matchaan. Sitä siemaillaan bageleiden kanssa.

Streetgastro

Katukeittiöiden ruoasta on tullut myös Britanniassa salonkikelpoinen herkku. Lontoossa katuruokafestareita on järjestetty eri maateemoilla, mutta nyt nousussa on taas meksikolainen keittiö. Burritoja, wrapejä ja tortilloja kääritään katujen varsilla taas uudella innolla. Kasvisruoka jyrää myös Lontoon kaduilla. Kääröjen väliin sujahtaa entistä enemmän ja entistä useammin pelkkiä kasviksia.

Kello viiden tee

Aristokraattinen teehetki muuntuu rennompaan suuntaan. Toki skonssit maistuvat yhä, suolaisina tai makeita, mutta teen kanssa syödään yhä useammin bageleita. Ja teenä nautitaan japanilaista matchaa, vihreää teetä. Matcha maistuu myös maidon kanssa. Mustan teen ystävä nauttii teen mausta myös earl grey -kekseissä. Lue lisää eri teelaaduista.

Aasian makuja

Aasialaiset tuulahdukset näkyvät ja maistuvat vanhaan siirtolaisisäntämaan keittiössä. Intialainen ruoka pitää klassikkona yhä pintansa, mutta vietnamilaiset ravintolat ovat nousussa. Maan makuun pääsee esimerkiksi kierittämällä näyttäviä kesärullia. Kokeile niitä myös kasvistäytteillä. Yksittäisistä ruokalajeista japanilainen ramen-keitto on joutunut väistymään trendinenien ruokalistalta. Nyt lusikoidaan laksaa tai vietnamilaista pho-keittoa.

Bonusherkku brittiläisittäin

Brittien ruokalähettiläs Jamie Oliver on onnistunut päivittämään yhdestä kansallisruoasta sellaisen version, jonka reseptiä kopioidaan ja varioidaan muuallakin. Shepherds pien eli paimenen piiraan vegaaninen versio on niin tuhti ja ruokaisa, että se uppoaa sekasyöjiinkin.

Kurkkaa myös, maistuisiko sinulla aamiainen brittityyliin.