Ota pakastevihannekset avuksi kokkaukseen – 10 reseptiä pakastevihanneksista

Ota pakastevihannekset avuksi kokkaukseen – 10 reseptiä pakastevihanneksista

Päivitetty 13.10.2023

Pakastevihannekset ovat varma apu kiireisessä arjessa! Sen lisäksi, että pakastevihannekset säästävät aikaa ja vaivaa, ne ovat hyvä keino monipuolistaa ruokavaliota erilaisilla kasviksilla. Lisäksi pakastevihannekset auttavat usein säästämään ruokakuluissa. Kokosimme kätevät arjen reseptit, joissa hyödynnetään pakastealtaiden vihanneksia perinteisistä peruna-sipulisekoituksista erikoisempiin wokkivihannespusseihin!

1. Nopea jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto valmistuu nopeasti, kun apuna käyttää valmiita peruna-keittojuureksia pakkasesta. Keitto on valmis puolessa tunnissa ja maistuu herkulliselta! Jauhelihat ruskistetaan kattilassa ja joukkoon lisätään vesi, mausteet sekä peruna-keittojuurekset. Viimeistele keittoannos tuoreella persiljalla!

Nopea jauhelihakeitto (680x300)

2. Helppo kana-kookoskeitto

Helpon kana-kookoskeiton saat pikapikaa pöytään, kun oikaiset pakastevihannesten avulla. Currytahnan tulisuutta taittaa mukavasti kookosmaito, joka antaa lempeää makuaan keittoliemeen. Viimeistele valmis keitto limetinmehulla ja tuoreella korianterilla.

Helppo kana-kookoskeitto (680x300)

3. Katkarapuwokki

Katkarapuwokki on nopea ruoka arkeen, sillä ruoka on vartissa valmis! Sulata katkaravut, keitä nuudelit, valmista nopea kastike ja paista wokkivihannekset pannulla. Lopuksi lisää kaikki ainekset yhteen ja viimeistele annos rapeilla suolapähkinöillä ja tuoreella korianterilla.

Katkarapuwokki (680x300)

4. Kanarisotto

Valmista simppeli kanarisotto pitkäjyväisestä riisistä ja herne-maissi-paprika-pakasteesta! Kanasuikaleet ruskistetaan, sipulit sekä riisit kuullotetaan hetken aikaa ja lopuksi kaikki ainekset lisätään yhteen isoon kattilaan tai pannuun kiehumaan hiljalleen hetkeksi. Tarjoile valmis risotto vaikkapa mustaherukkahillon kanssa.

Kanarisotto (680x300)

5. Helppo kinkkukiusaus

Kiusaukset ovat tunnettuja helppoudestaan, ja tämä kinkkukiusaus on suunniteltu erityisen simppeliksi! Sen kokkaamiseen tarvitaan vain peruna-sipulisekoitusta pakasteesta, saunapalvikinkkua, ruokakermaa ja mausteita. Tarjoa herkullinen kinkkukiusaus esimerkiksi etikkapunajuurien ja raikkaan salaatin kanssa.

Helppo kinkkukiusaus 2018 kuvitus

6. Pinaattikeitto

Perinteinen pinaattikeitto on todella helppo tehdä: rasva, vehnäjauho ja maito sekoitetaan kattilassa, mukaan lisätään pakastepinaatti ja mausteet, ja koko komeutta keitetään muutama minuutti. Valmiin pinaattikeiton voi tarjota keitetyn kananmunan sekä ruisleivän kanssa.

Pinaattikeitto 2018 vaaka

7. Nopea hernepasta

Vihreä ja raikas hernepasta tuo vaihtelua arkiruokiin ja se maistuu koko perheelle! Pastaa varten valmistetaan lempeän makuinen kastike muun muassa pakasteherneistä, tuoreesta basilikasta ja ruokakermasta, jotka soseutetaan sopivaksi tahnaksi. Ainekset sekoitetaan yhteen ja valmiin annoksen päälle ripotellaan vielä tuoretta basilikaa.

Nopea hernepasta (680x300)

8. Helppo tonnikala-pastasalaatti

Tonnikala-pastasalaatti on klassikko, joka on kuin paluu lapsuuden ruokapöytään! Kätevä salaatti syntyy helposti: makaronit ja herne-maissi-paprika-pakaste keitetään, tuoreet kasvikset ja juusto kuutioidaan, ja lopuksi kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Salaatin kannattaa antaa maustua ainakin pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

Helppo tonnikala-pastasalaatti (680x300)

9. Kana-nuudeliwokki

Helppo kana-nuudeliwokki pelastaa arki-illan kiireessä! Wokki syntyy nopeasti pikanuudeleista, kanasta ja valmiista wokvihanneksista. Halutessa wokin sekaan voi lisätä tuoreita vihanneksia, kuten paprikaa ja sipulia. Tarjoa kana-nuudeliwokki tuoreen korianterin ja srirachakastikkeen kanssa.

Kana-nuudeliwokki (680x300)

10. Kalakeitto pakastekalasta

Helppo kalakeitto valmistuu pakasteiden avulla. Lohikuutiot, keittojuurekset ja sipulikuutiot nopeuttavat ruoanvalmistusta, ja lopputulos on yhtä herkullinen kuin perinteinen kalakeitto. Lisää valmiiseen kalakeittoon hieman tuoretta tilliä ja tarjoile keitto leivän kanssa.

Kalakeitto pakastekalasta (680x300)

Pakastevihannekset kätevästi myös verkkokaupasta!

Pirkka peruna-keittojuurekset 750g pakaste - kuva

Pirkka peruna-keittojuurekset 750g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka keittojuurekset 200g pakaste - kuva

Pirkka keittojuurekset 200g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka herne-maissi-paprika 200g pakaste - kuva

Pirkka herne-maissi-paprika 200g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste - kuva

Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka kasvissuikaleet 250g pakaste - kuva

Pirkka kasvissuikaleet 250g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka kukkakaali 450 g pakaste - kuva

Pirkka kukkakaali 450 g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka parsakaali 450 g pakaste - kuva

Pirkka parsakaali 450 g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka kukkavihannekset 300 g pakaste - kuva

Pirkka kukkavihannekset 300 g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka wokvihannekset 450g pakaste - kuva

Pirkka wokvihannekset 450g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka itämaiset wokvihannekset 450 g pakaste - kuva

Pirkka itämaiset wokvihannekset 450 g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka maustetut wokvihannekset 450g pakaste - kuva

Pirkka maustetut wokvihannekset 450g pakaste

Katso lisää ›

Pirkka maustetut kiinalaiset wokvihannekset 450 g pakaste - kuva

Pirkka maustetut kiinalaiset wokvihannekset 450 g pakaste

Katso lisää ›