Ota pakastevihannekset avuksi kokkaukseen – 10 ruokaa pakastevihanneksista
Pakastevihannekset ovat varma apu kiireisessä arjessa! Sen lisäksi, että pakastevihannekset säästävät aikaa ja vaivaa, ne ovat hyvä keino monipuolistaa ruokavaliota erilaisilla kasviksilla ja lisäksi pakastevihannekset auttavat usein säästämään ruokakuluissa. Kokosimme kätevät arkiruokareseptit, joissa hyödynnetään pakastealtaiden eri vihanneksia perinteisistä peruna-sipulisekoituksista erikoisempiin wokkivihannespusseihin!
1. Katkarapuwokki
Katkarapuwokki on nopea ruoka arkeen, sillä ruoka on vartissa valmis! Sulata katkaravut, keitä nuudelit, valmista nopea kastike ja paista wokkivihannekset pannulla. Lopuksi lisää kaikki ainekset yhteen ja viimeistele annos rapeilla suolapähkinöillä ja tuoreella korianterilla.
2. Nopea jauhelihakeitto
Jauhelihakeitto valmistuu nopeasti, kun apuna käyttää valmiita peruna-keittojuureksia pakkasesta. Keitto on valmis puolessa tunnissa ja maistuu herkulliselta! Jauhelihat ruskistetaan kattilassa ja joukkoon lisätään vesi, mausteet sekä peruna-keittojuurekset. Viimeistele keittoannos tuoreella persiljalla!
3. Helppo kana-kookoskeitto
Helppo kana-kookoskeitto valmistuu nopeasti, kun oikaiset pakastevihannesten avulla. Currytahnan tulisuutta taittaa mukavasti kookosmaito, joka antaa lempeää makuaan keittoliemeen. Viimeistele valmis keitto limetinmehulla ja tuoreella korianterilla.
4. Kanarisotto
Valmista simppeli kanarisotto pitkäjyväisestä riisistä ja herne-maissi-paprika-pakasteesta! Kanasuikaleet ruskistetaan, sipulit sekä riisit kuullotetaan hetken aikaa ja lopuksi kaikki ainekset lisätään yhteen isoon kattilaan tai pannuun kiehumaan hiljalleen hetkeksi. Tarjoile valmis risotto vaikkapa mustaherukkahillon kanssa.
5. Helppo kinkkukiusaus
Kiusaukset ovat tunnettuja helppoudestaan, ja tämä kinkkukiusaus on suunniteltu erityisen simppeliksi! Sen kokkaamiseen tarvitaan vain peruna-sipulisekoitusta pakasteesta, saunapalvikinkkua, ruokakermaa ja mausteita. Tarjoa herkullinen kinkkukiusaus esimerkiksi etikkapunajuurien ja raikkaan salaatin kanssa.
6. Pinaattikeitto
Perinteinen pinaattikeitto on todella helppo tehdä: rasva, vehnäjauho ja maito sekoitetaan kattilassa, mukaan lisätään pakastepinaatti ja mausteet, ja koko komeutta keitetään muutama minuutti. Valmiin pinaattikeiton voi tarjota keitetyn kananmunan sekä ruisleivän kanssa.
7. Nopea hernepasta
Vihreä ja raikas hernepasta tuo vaihtelua arkiruokiin ja se maistuu koko perheelle! Pastaa varten valmistetaan lempeän makuinen kastike muun muassa pakasteherneistä, tuoreesta basilikasta ja ruokakermasta, jotka soseutetaan sopivaksi tahnaksi. Ainekset sekoitetaan yhteen ja valmiin annoksen päälle ripotellaan vielä tuoretta basilikaa.
8. Helppo tonnikala-pastasalaatti
Tonnikala-pastasalaatti on klassikko, joka on kuin paluu lapsuuden ruokapöytään! Kätevä salaatti syntyy helposti: makaronit ja herne-maissi-paprika-pakaste keitetään, tuoreet kasvikset ja juusto kuutioidaan, ja lopuksi kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Salaatin kannattaa antaa maustua ainakin pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
9. Kana-nuudeliwokki
Helppo kana-nuudeliwokki pelastaa arki-illan kiireessä! Wokki syntyy nopeasti pikanuudeleista, kanasta ja valmiista wokvihanneksista. Halutessa wokin sekaan voi lisätä tuoreita vihanneksia, kuten paprikaa ja sipulia. Tarjoa kana-nuudeliwokki tuoreen korianterin ja srirachakastikkeen kanssa.
10. Kalakeitto pakastekalasta
Helppo kalakeitto valmistuu pakasteiden avulla. Lohikuutiot, keittojuurekset ja sipulikuutiot nopeuttavat ruoanvalmistusta, ja lopputulos on yhtä herkullinen kuin perinteinen kalakeitto. Lisää valmiiseen kalakeittoon hieman tuoretta tilliä ja tarjoile keitto leivän kanssa.