K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
10 parasta raparperireseptiä

10 parasta raparperireseptiä

Raparperi, tuo kasvimaan hapan hurmuri, taipuu monipuolisesti leivonnaisiin, hilloihin, mehuihin ja jopa grillaukseen. Nappaa täältä parhaat raparperireseptit ja ota kaikki ilo irti raparperin sesongista!

1. Raparperipiirakka, pellillinen

Pellillinen raparperipiirakkaa hurmaa takuulla kahvipöydässä! Tämä piimällä mehevöitetty ja murulla kuorrutettu piirakka häviää salamannopeasti parempiin suihin.

Raparperipiirakka pellillinen kuvitus

2. Helppo raparperipiirakka

Yksinkertainen on maukasta myös raparperipiirakassa. Kauraisen piirakkapohjan päälle ladotaan useampi varsi raparperia sekä simppeli kermaviilitäyte.

Helppo raparperipiirakka kuvitus

3. Raparperikääretorttu

Oletko koskaan kokeillut raparperia kääretortussa? Raparperikääretorttu on makeankirpeä alkukesän herkku! Pieneksi pilkotut raparperipalat pilkuttavat pohjataikinaa ja täytteessä maistuu ihana valkosuklaa.

Raparperikääretorttu kuvitus

4. Raparperijuustokakku

Millainen herkku syntyykään, kun yhdistetään amerikkalaistyylinen paistettu juustokakku ja supisuomlainen raparperipiirakka? Ihana paistettu raparperijuustokakku sopii juhannuksen jälkiruoaksi tai kesäjuhlien kahvipöytään.

Raparperijuustokakku kuvitus

5. Raparperipizza

Kyllästyttävätkö makeat raperperiherkut jo? Raparperi ja vuohenjuusto ovat erilainen ja yllättävä yhdistelmä suolaisessa pizzassa. Lisää pizzaan halutessasi parmankinkkua!

Raparperipizza kuvitus

6. Valkosuklaa-raparperipiirakka

Valkosuklaa-raparperipiirakassa yhdistyvät makea blondies-taikina ja kirpeä raparperi. Piirakka saa jäädä hieman tahmean taikinamaiseksi.

Valkosuklaa-raparperipiirakka kuvitus

7. Raparperimehu

Raikas, keväältä maistuva raparpemehu valmistuu yllättävän nopeasti ja helposti. Tähän mehuun et tarvitsee mehumaijaa, vaan se valmistuu kattilassa keittelemällä!

Raparperimehu kuvitus

8. Raparperihillo ja raparperihilloke

Raparperihillo on ihana kaveri paahtoleivälle tai pannarille. Hilloa kirpeämmästä raparperihillokkeesta saat yllättävän parin grilliruoalle: kokeile grillatun halloumin ja mansikoiden kanssa!

Raparperihillo kuvitus

9. Raparperiglögi

Tämä glögi muuntuu yhtä nopeasti kylmäksi tai kuumaksi kuin suomalainen kesäsää. Virkistävänä hellejuomana glögiä jatketaan kivennäisvedellä ja jos kesäilta tarvitsee lisälämmikettä, mehuun lisätään kuumaa vettä.

Raparperiglögi kuvitus

10. Mansikka-raparperimurupaistos

Makeat kotimaiset mansikat ovat raparperin paras kaveri! Helppo kesäinen mansikka-raparperimurupaistos valmistuu vaikka mökkikeittiössä, ja sen maun salaisuus piilee kardemummassa.

Mansikka-raparperimurupaistos kuvitus