Joulu
Itse tehdyt joululahjat - 10 joululahjaideaa, jotka sopivat kaikille

Itse tehdyt joululahjat - 10 joululahjaideaa, jotka sopivat kaikille

Mitä antaisi joululahjaksi ystävälle, lapsen opettajalle tai anopille? Kokosimme 10 DIY- ja muuta kätevää lahjavinkkiä, jotka ratkaisevat kaikki joululahjapulmasi.

1. Itse tehty herkku toimii aina

Kaikki tykkäävät hyvästä ruoasta, joten itse tehty ruokalahja on varma valinta. Valmista lahjaksi makeisia, hillokkeita, leivonnaisia, limppuja tai vaikka glögiä! Valmiin herkun sijasta voit myös antaa jonkun ruoan tai leivonnaisen raaka-aineet nätisti pakattuina ja valmistusohjeen.

Herkkulahjaksi sopivat esimerkiksi:

Lisää ruokalahjaideoita löydät K-Ruoka.fin reseptihausta.

Online Medium 660x-Suklaa-lakutiikerikakku 2015

2. Herkkukori muuntautuu saajan mukaan

Herkkukori on täydellinen lahjaidea, koska sitä voi soveltaa loputtomasti lahjansaajan mieltymysten mukaan. Esimerkiksi Italia-fanille voi antaa pastaa, parmesania, basilikaa ja oliiveja. Raakaruokaan hurahtanut ilahtuu kookosöljystä, pähkinöistä, manteleista, avokadosta ja kaakaovoista. Kuntosaliharrastajaa taas voi muistaa lisäravinteilla, proteiinipatukoilla ja vitamiineilla

3. Lahjakortti on luova valinta

Liitä lahjakorttiin ajatus sen käytöstä, niin lahja on juuri niin luova ja henkilökohtainen kuin haluat. Anna ystävälle esimerkiksi K-kaupan lahjakortti ja toive, että hän ilahduttaa itseään aina perjantaisin ostamalla kortilla kukkia.

parhaat joululahjaideat top 10 2019 klahjakortti 680x680

4. Helpota joulustressiä 

Mitä jos antaisitkin lahjan jo ennen joulua, ja se olisi paketin sijasta panoksesi joulun valmisteluun? Monessa kodissa joulu uhkaa aiheuttaa stressin, joten lahjaksi saatu joulusiivous, valmiiksi tehdyt laatikot, paketointitalkoot tai kuusen haku voi olla se lahja, jota muistellaan suurimmalla kiitollisuudella.

5. Tuunaa joulukukka

Kaupan joulukukasta saa näyttävän asetelman, kun kukan istuttaa esimerkiksi ruukkuun, peltipurkkiin tai muovilla vuorattuun koriin. Uljas amaryllis tai perinteinen joulutähti sopivat asetelmaan yksinäänkin, hyasintit näyttävät kivalta usean kukan rykelmissä. Orkideasta taas syntyy ylellinen asetelma. Voit yhdistää asetelmaan vaikka mitä: havuja, murattia, kuivia oksia, käpyjä, joulukoristeita, koristenauhaa..

Myös upea itse tehty joulukranssi ilahduttaa varmasti!

joulukranssi kuivakukat 680x680 Kuva: Kuivakukilla somistettu joulukranssi

6. Lahjoita hyvä mieli 

Tee hyvä teko toisen puolesta. Lahjoita esimerkiksi Pelastusarmeijan Joulupataan, joita on joulun alla monien K-ruokakauppojen yhteydessä. Joulupataan voi tuoda rahalahjoituksen lisäksi myös hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita ja leluja. Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina kotimaan vähäosaisille lapsiperheille ja muille vähävaraisille ja syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille Pelastusarmeijan toimipisteissä eri puolella Suomea.

Voit myös lahjoittaa SPR:n ja MLL:n Hyvä Joulumieli -keräykseen, jolla annat hyvän joulun avun tarpeessa oleville lapsiperheille. Hyvä Joulumieli -keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

7. Tuunaa konvehtipakkaus

Hanki kaupan konvehteja, mutta pakkaa ne uudestaan! Käytä vaikka kirpputorilta löytyneitä peltisiä tai pahvisia rasioita, lasipurkkeja, silkkipaperia, sellofaania ja kivoja nauhoja. Laadukkaat konvehdit sopivat mainiosti ylelliseksi suklaalahjaksi.

joululahja joulukonvehdit 680x680

8. Anna omaa aikaasi

Mikä olisi ilahduttavampaa kuin saada lahjaksi ikkunoiden pesu, lumenluonti, lastenhoitoapua, renkaiden vaihto, tietokoneneuvontaa…? Oman ajan ja osaamisen lahjoittaminen ei vaadi suuria rahoja ja sopii myös niille lahjottaville, joilla on jo kaikkea.

Katso vinkkejä aineettomiin joululahjoihin

9. Askartele itse joulukoristeita

Kun haluat antaa lahjaksi jotain pientä, itse tehty joulukoriste on täydellinen valinta: henkilökohtainen, edullinen ja kaunis. Sopivatko sinun tyyliisi vaaleat sävyt ja luonnonmateriaalit vai iloiset värit ja leikkisyys? Jos askartelet lasten kanssa, taikataikina on hitti! Kokeile myös kynttilöiden koristelua.

Lasipurkista itse tehty huurteinen suolalyhty on helppo ja edullinen joululahja.

suolalyhty 680x680 Kuva: Itse tehdyt huurteiset suolalyhdyt

10. Kaunis paketti on puoli lahjaa

Pienikin lahja on ihana yllätys, kun sen pakkaa kauniisti. Ole pakkaamisessa ennakkoluuloton. Materiaaleiksi sopivat vaikka ulkomaiset sanomalehdet, silkkipaperit, kangaspussukat, erilaiset rasiat ja purnukat. Perinteisen pakettinauhan lisäksi voit käyttää paketoinnissa esimerkiksi silkkinauhoja, juuttinarua, koristeteippejä ja tarroja.