Joulu
Itse tehdyt joululahjat - 10 joululahjaideaa, jotka sopivat kaikille

Itse tehdyt joululahjat - 10 joululahjaideaa, jotka sopivat kaikille

Mitä antaisi joululahjaksi ystävälle, lapsen opettajalle tai anopille? Kokosimme 10 vinkkiä, jotka ratkaisevat kaikki joululahjapulmasi.

Pistaasikeksit

1. Itse tehty herkku toimii aina

Kaikki tykkäävät hyvästä ruoasta, joten itse tehty ruokalahja on varma valinta. Valmista makeisia, hillokkeita, leivonnaisia, limppuja, glögiä… Valmiin herkun sijasta voit myös antaa jonkun ruoan tai leivonnaisen raaka-aineet nätisti pakattuina ja valmistusohjeen. Herkkulahjaksi sopivat esimerkiksi viikunasuklaakonvehdit, punasipulihilloke tai pippurinen sinappi. Lisää ruokalahjaideoita löydät K-ruoka.fin reseptihausta.

2. Herkkukori muuntautuu saajan mukaan

Herkkukori on täydellinen lahjaidea, koska sitä voi soveltaa loputtomasti lahjansaajan mieltymysten mukaan. Esimerkiksi Italia-fanille voi antaa pastaa, parmesania, basilikaa ja oliiveja. Raakaruokaan hurahtanut ilahtuu kookosöljystä, pähkinöistä, manteleista, avokadosta ja kaakaovoista. Kuntosaliharrastajaa taas voi muistaa lisäravinteilla, proteiinipatukoilla ja vitamiineilla

K-lahjakortti

3. Lahjakortti on luova valinta

Liitä lahjakorttiin ajatus sen käytöstä, niin lahja on juuri niin luova ja henkilökohtainen kuin haluat. Anna ystävälle esimerkiksi K-kaupan lahjakortti ja toive, että hän ilahduttaa itseään aina perjantaisin ostamalla kortilla kukkia.

4. Helpota joulustressiä 

Mitä jos antaisitkin lahjan jo ennen joulua, ja se olisi paketin sijasta panoksesi joulun valmisteluun? Monessa kodissa joulu uhkaa aiheuttaa stressin, joten lahjaksi saatu joulusiivous, valmiiksi tehdyt laatikot, paketointitalkoot tai kuusen haku voi olla se lahja, jota muistellaan suurimmalla kiitollisuudella.

Joulukukka

5. Tuunaa joulukukka

Kaupan joulukukasta saa näyttävän asetelman,kun kukan istuttaa esimerkiksi ruukkuun, peltipurkkiin tai muovilla vuorattuun koriin.Uljas amaryllis tai perinteinen joulutähti sopivat asetelmaan yksinäänkin, hyasintit näyttävät kivalta usean kukan rykelmissä. Orkideasta taas syntyy ylellinen asetelma. Voit yhdistää asetelmaan vaikka mitä: havuja, murattia, kuivia oksia, käpyjä, joulukoristeita, koristenauhaa.

6. Lahjoita hyvä mieli 

Tee hyvä teko toisen puolesta. Lahjoita esimerkiksi Pelastusarmeijan Joulupataan, joita on joulun alla monien K-ruokakauppojen yhteydessä. Joulupataan voi tuoda joillain paikkakunnilla rahalahjoituksen lisäksi hyvänkuntoisia ja puhtaita vaatteita ja leluja. Voit myös lahjoittaa K-Plussa-pisteesi Hyvä Joulumieli -keräykseen, jolla annat hyvän joulun avun tarpeessa oleville lapsiperheille.

Suklaaasetelma

7. Tuunaa konvehtipakkaus

Hanki kaupan konvehteja, mutta pakkaa ne uudestaan.Käytä vaikka kirpputorilta löytyneitä peltisiä tai pahvisia rasioita, lasipurkkeja, silkkipaperia, sellofania ja kivoja nauhoja. Esimerkiksi belgialaisesta suklaasta valmistetut Pirkka Parhaat -sarjan suklaakonvehdit ja Pirkka Parhaat tumma suklaakonvehti karamelli-merisuola ovat kaikki erinomaisen makuisia ja sopivat mainiosti ylelliseksi suklaalahjaksi.

8. Anna omaa aikaasi

Mikä olisi ilahduttavampaa kuin saada lahjaksi ikkunoiden pesu, lumenluonti, lastenhoitoapua, renkaiden vaihto, tietokoneneuvontaa…? Oman ajan ja osaamisen lahjoittaminen ei vaadi suuria rahoja ja sopii myös niille lahjottaville, joilla on jo kaikkea.

9. Askartele itse joulukoristeitaPitsikuuset

Kun haluat antaa vain jotain ihan pientä, itse tehty joulukoriste on täydellinen valinta: henkilökohtainen, edullinen ja kaunis. Sopivatko sinun tyyliisi vaaleat sävyt ja luonnonmateriaalit vai iloiset värit ja leikkisyys? Jos askartelet lasten kanssa, taikataikina on hitti! Kokeile myös kynttilöiden koristelua.

10. Kaunis paketti on puoli lahjaa

Pienikin lahja on ihana yllätys, kun sen pakkaa kauniisti. Ole pakkaamisessa ennakkoluuloton. Materiaaleiksi sopivat vaikka ulkomaiset sanomalehdet, silkkipaperit, kangaspussukat, erilaiset rasiat ja purnukat. Perinteisen pakettinauhan lisäksi voit käyttää silkkinauhoja, juuttinarua, kuvioituja teippejä, tarroja.

Lapsille leluja, aikuisille lahjakortit