Vegaaninen joulu

Vegaaninen joulu

Kinkku on monen joulupöydän kruunu, mutta myös vegaanin jouluun riittää monenlaista herkuteltavaa. Katso reseptit ja vinkit vegaanin ruokavalioon sopivien jouluruokien valmistukseen!

Aattoaamuun

Vegaanista ruokavaliota noudattava aloittaa jouluvieton kookosriisipuurolla. Kookosriisipuuro on maidoton ja vegaaninen joulupuuro, joka keitetään kookosmaitoon. Keitä lisäkkeeksi kirsikkahilloke tai marinoi viikunoita glögissä.

Joulupöydän vegaaniherkut

Kinkun sijaan vegaanisen joulupöydän kruunaavat seitankinkku, vegaaninen graavilohi eli porkkala, lukuisat salaatit ja kasvislisäkkeet.

Lämpimät ruoat joulun pääruokapöytään:

Jouluiset salaatit:

Vegaanin juustotarjottimelle kootaan cashew-pähkinäjuustoa, jonka voi kuorruttaa vaikkapa rouhitulla pistaasipähkinällä tai mustapippurilla. Myös vegaaninen cashewtuorejuusto maistuu keksien kanssa. Tarjoa lisänä esimerkiksi viinirypäleitä, persimonia ja pähkinöitä.

Jälkiruokia vegaanin makuun

Jouluaterian jälkeen maistuvat pienet makeat jälkiruoat. Puolukoilla ja kookoshiutaleilla koristellut vegaaniset pavlovat sekä vegaaniset ja gluteenittomat taatelineliöt ihastuttavat varmasti. Neliöt kruunataan kookos-kinuskikastikkeella.

Lisää vegaanisia jälkiruokia:

Lisää vinkkejä vegaaniseen ruokavalioon >>