K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Vegaaninen joulu

Vegaaninen joulu

Kinkku on monen joulupöydän kruunu, mutta myös vegaanin jouluun riittää monenlaista herkuteltavaa. Katso reseptit ja vinkit vegaanin ruokavalioon sopivien jouluruokien valmistukseen!

Aattoaamuun

Vegaanista ruokavaliota noudattava aloittaa jouluvieton kookosriisipuurolla tai vegaanisella riisipuurolla. Kookosriisipuuro on maidoton ja vegaaninen joulupuuro, joka keitetään kookosmaitoon. Keitä lisäkkeeksi kirsikkahilloke tai marinoi viikunoita glögissä.

Joulupöydän vegaaniherkut

Kinkun sijaan vegaanisen joulupöydän kruunaavat seitankinkku, vegaaninen Wellington, vegaaninen graavilohi eli porkkala, lukuisat salaatit ja kasvislisäkkeet.

›› Tänne olemme koonneet kokonaisen vegaanisen joulumenun viinisuosituksineen!

Lämpimät ruoat joulun pääruokapöytään:

Jouluiset salaatit:

Vegaanin juustotarjottimelle kootaan cashew-pähkinäjuustoa, jonka voi kuorruttaa vaikkapa rouhitulla pistaasipähkinällä tai mustapippurilla. Myös vegaaninen cashewtuorejuusto maistuu keksien kanssa. Tarjoa lisänä esimerkiksi viinirypäleitä, persimonia ja pähkinöitä.

Nyhtökaurakäristys 2021 kuvitus Kuvassa: Nyhtökaurakäristys

Jälkiruokia vegaanisesti

Glögikiilteellä päällystetty juustokakku on joulun klassikko, ja onnistuu mainiosti myös vegaanisena. Puolukoilla ja kookoshiutaleilla koristellut vegaaniset pavlovat ovat makea, mutta kevyt päätös jouluaterialle.

Lisää vegaanisia jälkiruokia:

Vegaaninen glögijuustokakku 2021 kuvitus Kuvassa: Vegaaninen glögijuustokakku