K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Joulukinkku on joulun klassikko

Joulukinkku on joulun klassikko

Joulu on vuoden suurin ruokajuhla ja joulupöydän ääreen keräännytäänkin usein nälkäisenä. Joulukinkku on monessa perheessä joulupöydän kunkku, jonka kokoa ja kuorrutteita saatetaan suunnitella jo viikkoja ennen aaton herkkuhetkeä. 

Kinkun paisto

Joulukinkun sulattaminen ja kinkun kypsentäminen ovat tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Hyvällä paistomittarilla pääsee jo pitkälle. Onneksi hyvillä ohjeilla onnistuu ensikertalainenkin. Ja tiesitkö, että kinkun voi paistaa myös jäisenä?

Kinkun kuorrute

Kun kinkku on sulatettu ja paistettu, on kinkun kuorrutus lastenleikkiä. Joulukinkun kuorrutukseen löytyy vaihtoehto jokaiseen makuun perinteisestä sinappi-korppujauhokuorrutuksesta hienostuneeseen viikuna-pistaasikuorrutukseen ja makean kirpeään karpalokuorrutukseen.

Kinkun kastike

Kuorrutetun kinkun kruunaa täyteläinen kastike. Kastikkeen kanssa on helppo kokeilla uusiakin makuyhdistelmiä. Valitsetko perinteisen omenakastikkeen vai uuden makuyhdistelmän, vaikkapa viskikastikkeen tai neilikkakastikkeen?

Erilaiset joulukinkut

Joulukinkun valitseminen kaupasta voi aiheuttaa hämmennystä, sillä vaihtoehtoja on monenlaisia; luullista ja luutonta, nahallisia ja nahattomia, eri tavoin suolattuja sekä tietenkin eri kokoisia!

Tuoresuolattu kinkku on suolattu tuoreena. Harmaasuolattu kinkku on suolattu suolalla joka ei sisällä nitriittiä, punasuolattu kinkku puolestaan nitriittiä sisältävällä. Nitriitti säilyttää kinkun punertavan värisenä.

Minkä kokoinen kinkku?

  • Pieni (2–3 kg) - pienille perheille ja pariskunnille
  • Keskikokoinen (4–8 kg) - isommille perheille
  • Iso (10–12 kg) - paljon ruokailijoita, tästä riittää moneksi päiväksi!

Huom! Kinkkutemppu tulee jälleen! Suomalaiset pääsevät tänäkin jouluna lahjoittamaan jouluruokiensa paistinrasvat Kinkkutemppu-kampanjalle kiertotalouden hengessä. Lue lisää täältä ›› K-ruoka uutiskirje Kinkkutemppu 680