Joulukinkku on joulun klassikko

Joulukinkku on joulun klassikko

Joulu on vuoden suurin ruokajuhla ja joulupöydän ääreen keräännytäänkin usein suurella ja nälkäisellä joukolla. Joulukinkku on monessa perheessä joulupöydän kunkku, jonka kokoa ja kuorrutteita saatetaan suunnitella jo viikkoja ennen aaton herkkuhetkeä. 

Kinkun paisto

Joulukinkun sulattaminen ja kinkun kypsentäminen ovat tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Onneksi hyvillä ohjeilla onistuu ensikertalainenkin. Ja tiesitkö, että kinkun voi paistaa myös jäisenä?

Lue tarkemmat ohjeet kinkun kypsentämiseen >>

Katso ohjeet jäisen joulukinkun paistamiseen >>

Kinkun kuorrute

Kun kinkku on sulatettu ja paistettu, on kinkun kuorrutus lastenleikkiä. Joulukinkun kuorrutukseen löytyy vaihtoehto jokaiseen makuun perinteisestä sinappi-korppukuorrutuksesta hienostuneeseen dijon-sinappikuorrutukseen ja astetta herkullisempaan chorizo-taatelikuorrutukseen.

Katso kaikki kinkun kuorrutus reseptimme >>

Kinkun kastike

Kuorrutetun kinkun kruunaa täyteläinen kastike. Valitsetko perinteisen omenakastikkeen vai uuden makuyhdistelmän, vaikkapa viskikastikkeen?

Katso reseptit erilaisiin kinkun kastikkeisiin >>

Erilaiset joulukinkut

Joulukinkun valitseminen kaupasta voi aiheuttaa hämmennystä, sillä vaihtoehtoja on monenlaisia; luullista ja luutonta, nahallisia ja nahattomia, eri tavoin suolattuja sekä tietenkin eri kokoisia!

Tuoresuolattu kinkku on suolattu tuoreena.Harmaasuolattu kinkku on suolattu suolalla joka ei sisällä nitriittiä, punasuolattu kinkku puolestaan nitriittiä sisältävällä. Nitriitti säilyttää kinkun punertavan värisenä.

Minkä kokoinen kinkku?

  • Pieni (2–3 kg) - pienille perheille ja pariskunnille
  • Keskikokoinen (4–8 kg) - isommille perheille
  • Iso (10–12 kg) - paljon ruokailijoita, tästä riittää moneksi päiväksi!

Parhaat kinkkureseptit

Sinapit kinkun kaveriksi

Näin onnistut

Sinua saattaisi kiinnostaa