Joulun salaatit
Joulupöydän salaattikattaus on monipuolinen ja runsas. Katso reseptit joulusalaattien valmistukseen!
Rosolli on klassikko
Rosolli tai nopeammin valmistuva versio helppo rosolli ovat joulupöydän klassikoita. Rosollin kastikkeena tarjotaan perinteisesti punajuurten keitinliemellä värjättyä raikkaan vaaleanpunaista kermavaahtoa.
Rikotaan rosolliperinteitä!
Muita punajuurisalaatteja:
Kuvassa: Halloumimurulla kuorrutettu peltirosolli
Joulun hedelmät salaateissa
Joulunajan sesonkihedelmät: granaattiomena, taateli ja persimon raikastavat joulupöydän salaatit ja tuovat niihin makeutta.
- Brie-granaattiomenasalaatti
- Vihreä salaatti ja granaattiomenavinegretti
- Paahdettu persimonsalaatti
- Persimon-moszzarellasaalaatti
- Taatelisalaatti
Kuvassa: Joulun granaattiomenasalaatti
Klassikot: caesar ja waldorfinsalaatti
Waldorfinsalaatti onkin jo tuttu näky monessa joulupöydässä. Sen lisäksi lounasravintoloiden salaattiklassikko caesar sopii jouluun erinomaisesti, etenkin hieman tuunattuna.
Kuvassa: Ruusukaalicaesar