Kastike kinkulle

Kastike kinkulle

Päivitetty 8.11.2023

Joulukinkun kruunaa maukas kastike. Kaada kinkun kupeelle perinteinen omenakastike tai hurmaava trendikastike, jossa maistuu laku, savu, viski tai kirsikka. Kinkun kanssa voi maistella kahtakin eri kastiketta!

Perinteisemmät kinkun kastikkeet

Perinteisiä kinkun kavereita ovat hedelmäiset kastikkeet. Omenakastike on helppo valmistaa ja varma valinta perinteiseen joulupöytään. Glöginmakuinen kastike antaa joulukinkulle uudenlaisen vivahteen. Glögikastike sopii myös keliaakikolle.

Vinkki! Harmaasuolatun kinkun paistoliemi on maukas pohja kinkun kastikkeelle. Siivilöi paistoliemi ja nosta se kylmään. Liemen pinnalle muodostuu viileässä rasvakuori, joka on helppo lusikoida pois. Paistoliemestä, taateleista, omenasta ja tuoreesta appelsiininmehusta syntyy perinteinen paistoliemestä tehty kastike.

Kinkun kastike paistoliemestä (680x300) Kuvassa: Kinkun kastike paistoliemestä

Uusia ideoita: savua ja lakritsaa

Kokeilunhaluinen valitsee joulukinkun kastikkeelle uusia erilaisia makuja, kuten viskin, lakritsan tai savuisen sweet & sourin. Näin jokainen voi halutessaan helposti testailla joulupöydässä eri makuja tai pitäytyä perinteikkäämmässä makumaailmassa!

Kermainen lakukastike kinkulle (680x300) Kuvassa: Kermainen lakukastike kinkulle