Kastike kinkulle

Kastike kinkulle

Joulukinkun kruunaa maukas kastike. Kaada kinkun kupeelle perinteinen omenakastike tai hurmaava trendikastike, jossa maistuu laku, savu, viski tai kirsikka. Kinkun kanssa voi maistella kahtakin eri kastiketta.

Hedelmäiset kinkun kastikkeet

Hedelmäinen omenakastike on helppo valmistaa ja varma valinta perinetiseen joulupöytään. Glöginmakuinen kastike antaa joulukinkulle uudenlaisen vivahteen. Gluteeniton glögikastike sopii myös keliaakikolle. Joulukinkun paistoliemestä, taateleista, omenasta ja tuoreesta appelsiininmehusta syntyy hedelmäinen kastike kinkulle.

Uusia ideoita: savua ja lakritsaa

Kokeilunhaluinen valitsee joulukinkulle viskikastikkeen, kermaisen lakukastikkeen tai kirsikkakastikkeen. Savuinen sweet & sour kastike syntyy kun salsa chilpotle maustaa kastikkeen savuiseksi ja tuliseksi. Voit säätää tulisuusastetta vähentämällä tai lisäämällä salsa chilpotlen määrää oman makusi mukaan.

Vinkki! Harmaasuolatun kinkun paistoliemi on maukas pohja kinkun kastikkeelle. Siivilöi paistoliemi ja nosta se kylmään. Liemen pinnalle muodostuu viileässä rasvakuori, joka on helppo lusikoida pois.

Katso lisää ohjeita K-ruoka.fin reseptihausta.

Näin onnistut