Hyödynnä joulukinkun tähteet

Hyödynnä joulukinkun tähteet

Käykö joka vuosi näin: puolet joulukinkusta on yhä syömättä, eikä sitä jaksaisi syödä loppiaiseen saakka. Miten siis hyödyntää joulukinkun tähteet? Saisiko niistä muutakin kuin kinkkukiusausta tai pizzaa?

1. Suussasulavaa karamellipossua

Oletko syönyt ravintolassa karamellisoitua possua? Sellaista syntyy helposti myös joulukinkusta. Karamellipossun kastike keitetään mm. fariinisokerista sekä soija- ja chilikastikkeesta.

Karamellisoitu possu kinkusta 2018 kuvitus Kuvassa: Karamellisoitu possu joulukinkusta

2. Lettujen tai pannukakun täytteeksi

Lettujen ja pannukakun ei aina tarvitse olla makea. Joulukinkun tähteistä saakin erinomaisen täytteen lettujen tai pannukakun sisään.

3. Kinkun tähteet keittoon

Joulun jälkeen moni haluaa hieman keventää ruokavaliotaan. Keitot maistuvat silloinkin, kun joulunpyhien jälkeinen ähky vaivaa.

4. Pastakastikkeen raaka-aineeksi

Pasta on helppoa ja nopeaa ruokaa pyhien jälkeisille arkipäiville. Nämä kastikkeet maistuvat toki myös perunan tai riisin kanssa!

5. Uuniperunan sisään

Täytetty uuniperuna sulkee loistavasti sisäänsä kinkuntähteet. Valmista maukkaat uuniperunat sinihomejuusto-kinkkutäytteellä. Viereen vähän salaattia ja ateria on valmis!

6. Pizzan tai piiraan täytteeksi

Varma valinta on valmistaa pizzaa tai piirakkaa kinkun rippeistä. Piirakka säilyy jääkaapissa useammankin päivän, ja sitä on helppo lämmittää sieltä nälän yllättäessä.

-Kinkku-ananas-aurajuustopizza

Kierrätä kinkun paistorasva! Rasvasta tehdään kierrätyspolttoainetta, joka luovutetaan hyväntekeväisyyteen. Katso lähin kierrätyspiste.