Pirkka-lehden reseptit 6-7/2020

Pirkka-lehden reseptit 6-7/2020

Päivitetty 11.6.2020

Pirkka-lehden 6-7/2020 resepteistä löydät kesän parhaat kalajutut, grillattavat ja juhannuksen Suomi-herkut

Valmistuuko kala pikaisesti grillissä vai nautiskellen nuotiolla?

Kesäkalat valmistuvat monella tapaa. Erityisesti rasvaiset kalat, kuten lohi, siika, muikku ja nieriä sopivat grilliin.

Loimulohen valmistaminen on hauskaa mökkipuuhaa ja kalan vahtiminen päivän ohjelmanumero. Kiinnitä maustettu lohi loimutuslautaan nauloilla tai puutapeilla ja nosta lauta pystyyn nuotion lähelle noin tunniksi. Jos haluat testata jotain uutta, kokeile valella kalaa loimutuksen aikana suolavedellä tai sitruunamehulla ja lohesta tulee erityisen mehevää.

Vastustamattoman rapeat grillatut muikut taas valmistuvat grillissä. Herkullinen savusiika tarjotaan uunissa paahdettujen yrttiperunoiden ja helpon jogurttikastikkeen kanssa. Ja jos luulit jo savustaneesi kaikkea, oletko maistanut savustettuja uusia perunoita?

Tiistaina grillissä

Alakuva 680x300 Ihana kesäaurinko houkuttelee grillaajan ulos myös kotona. Grillattu lohi ja parilakasvikset valmistuvat nopeasti grillissä vaikka työpäivän jälkeen. Buffalo Chicken Bacon Burger, pippuri-juustohampurilaiset ja ruisburgerit ovat kotonakin nopeita ja ihania herkkuruokia. Risotolla täytetyt herkkusienet ovat äkkiä pöydässä, pöydässä, kun käytät valmista riisiä ja tuorejuustoa.

Juhlista juhannusta nostamalla pöytään rakkaimpia suomalaisia raaka-aineita

Alakuva 680x300Brita Keskikesän juhlan herkuissamme maistuvat leipäjuusto, piimä, mansikat ja raparperi. Britakakku Romanovin tapaan on perinteinen kesäherkku. Tässä versiossa Britakakun täytteenä on sitrus-marinoituja Romanovin mansikoita. Pellillinen raparperipiirakkaa hurmaa takuulla kahvipöydässä.