K-Ruoka-lehden reseptit 6/2021
Päivitetty 15.7.2021K-Ruoka-lehdestä löydät kaikki mitä tarvitset herkulliseen kesään! Suomalaisista kasviksista grillataan sesongin parhaat kesäruoat. Nyt on aika tarttua perunaan, porkkanaan, tomaattiin, kurkkuun, sipuliin, suippopaprikaan, munakoisoon sekä kukka- ja varhaiskaaliin.
Lue uusin K-Ruoka-lehti tästä »
Kesäkurpitsa on parasta juuri nyt
Suomalaiset syövät kesäkurpitsaa keskimäärin noin puolitoista kiloa vuodessa. Kasvis säilyy viileässä ja maistuu myös sellaisenaan. Kesäinen Kesäkurpitsapasta ja hernepesto valmistuu kesäkurpitsasta. Kesäkurpitsa tekee myös kakusta ihanan mehevän ja tuo pistaasien kanssa kakkuun kauniin värin. Kruunaa kesäkurpitsakakku sitruunaisella kuorrutteella.
Kokoa kesäkasviksista näyttävä ateria
On aika käyttää hyödyksi ruokapöydässä kauden kuumat kasvikset. Hummus platter eli hummuslautanen syntyy itsetehdystä hummuksesta ja grillatuista kesäkasviksista. Japanilaisittain mirinilllä ja riisiviinietikalla maustettu marinoitu hiillostettu kirjolohi vie ajatukset nousevan auringon maahan. Lohen kanssa maistuvat itse pikkelöidyt kurkut. Siika kypsyy grillissä nopeasti ja saa herkullisen savuisen maun. Tarjoa siian kanssa rapeita litistettyjä varhaisperunoita. Munakoiso kypsyy ihanan meheväksi, kun grillaat sen puolikkaina. Sivele pintaan tulista tahnaa ja nauti sellaisenaan tai inkiväärikanan kanssa. Grillattu varhaiskaalisalaatti maistuu savuisen paprikaisen jogurttikastikkeen kanssa. Grillattu possu ja nippusipulisalsa kuuluu kesään. Grillatut tomaatit ja nippusipulit sopivat possun ja kaikkien muidenkin grilliruokien kanssa.
Kesän sadosta parhaat marjaherkut
Grillatut näkkileivät saavat päälleen makean suolaisen täytteen tuorejuustosta ja marjoista. Grillaa nopeasti kuumalla grillillä ja nauti rapsahtava herkkunäkkäri heti. Valkosuklaisen kirsikkajuustokakun voit tehdä etukäteen pakastimeen odottamaan. Tarjoa kakun kanssa herkullista kirsikka-hilloketta. Murun marjapiirakassa yhdistyvät pehmeä taikina ja maukkaat vadelmat ja mustikat. Mausta mansikat basilikalla ja tarjoa lettujen parina. Jäätelöpallo on aina hyvä lisä.