Sitrushedelmien lajikkeissa ja satokauden vaiheissa on eroa, siksi kannattaa herkutella niillä sitruksilla joiden kausi on parhaimmillaan. Marraskuussa satsumat ovat herkullisimmillaan, kun taas joulukuussa klementiinit maistuvat erityisen hyvältä. Alkuvuodesta tammi-helmikuussa mehukkaimmillaan ovat espanjalaiset navel-appelsiinit ja maaliskuussa parhainta satoaan antavat Tarocco-veriappelsiinit.
Parasta nyt
Katso sitruskalenterista mikä sitrus on tiettynä talvikuukautena parhaimmillaan.
Lokakuu
- Iwasaki varhaissatsuma
- Okitsu varhaissatsuma
Marraskuu
- Owari satsuma
Joulukuu
- Clemenules klementiini
Tammikuu
- Navel appelsiini
Helmikuu
- Navel appelsiini
- Nadorcott mandariini
- Orri mandariini
Maaliskuu
- Shamouti appelsiini
- Tarocco täysveriappelsiini
- Orri mandariini
- Nadorcott mandariini