Hyödynnä satokauden sitrukset

Hyödynnä satokauden sitrukset

Yksittäisen sitruslajikkeen pääsatokausi yhdestä alkuperämaasta ei ole aina kovin pitkä: lyhimmillään se on ohi kuukaudessa, pisimmillään satoa saadaan muutaman kuukauden ajan. Onneksi eri lajikkeiden parhaimmat kasvukaudet sijoittuvat eri kuukausille, joten joka kuukaudelle löytyy maukkaita sitruksia.

Sitrushedelmien lajikkeissa ja satokauden vaiheissa on eroa, siksi kannattaa herkutella niillä sitruksilla joiden kausi on parhaimmillaan. Marraskuussa satsumat ovat herkullisimmillaan, kun taas joulukuussa klementiinit maistuvat erityisen hyvältä. Alkuvuodesta tammi-helmikuussa mehukkaimmillaan ovat espanjalaiset navel-appelsiinit ja maaliskuussa parhainta satoaan antavat Tarocco-veriappelsiinit.

Parasta nyt 

Katso sitruskalenterista mikä sitrus on tiettynä talvikuukautena parhaimmillaan.

Lokakuu

  • Iwasaki varhaissatsuma
  • Okitsu varhaissatsuma

Marraskuu

  • Owari satsuma

Joulukuu

  • Clemenules klementiini

Tammikuu

  • Navel appelsiini

Helmikuu

  • Navel appelsiini
  • Nadorcott mandariini
  • Orri mandariini

Maaliskuu

  • Shamouti appelsiini
  • Tarocco täysveriappelsiini
  • Orri mandariini
  • Nadorcott mandariini

Makuja sitruksista

Sinua saattaisi kiinnostaa