Sitrushedelmät – raikkautta ja vitamiineja
Poimi K-ruokakauppasi hedelmätiskistä ihania sitrushedelmiä, syö sellaisenaan tai käytä ihaniin herkkuruokiin. Saat vitamiinit kaupan päälle!
C-vitamiinia on saatava päivittäin
Sitrushedelmiä eli sitruksia ovat appelsiinit, greipit, sitruunat ja limetit sekä pikkusitrukset, kuten klementiinit ja satsumat.
Vaikka sitruksia on saatavilla ympäri vuoden, niitä kannattaa hankkia erityisesti talvella, kun hedelmät ovat mehukkaimmillaan. Aurinkohedelmien satokausi sattuu meidän kannaltamme sopivaan aikaan. Pöytään kaivataan talvisin raikasta, kevyttä ja vitamiinipitoista syötävää.
Kaikki sitrushedelmät sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka on vesiliukoinen vitamiini, eli sitä on saatava ravinnosta päivittäin. Se toimii antioksidanttina suojaten elimistöä haitallisilta hapettumisreaktioilta.
Appelsiinista:
Greipistä ja verigreipistä:
Kuvassa: Appelsiinikana
Sitruunasta:
- Sitruunakastike kalalle
- Sitruunakanapelti
- Säilötyt sitruunat
- Sitruunaperunat
- Sitruunarisotto
- Sitruunainen lohikeitto
Veriappelsiinista:
- Veriappelsiinikana
- Veriappelsiini-lehtikaalisalaatti
- Veriappelsiinijogurtti
- Veriappelsiinikakku
- Manteli-veriappelsiinitorttu
Kuvassa: Veriappelsiini-lehtikaalisalaatti