Valloittava vadelma maistuu kesälle – 8 reseptiä vadelmasta

Valloittava vadelma maistuu kesälle – 8 reseptiä vadelmasta

Päivitetty 23.5.2023

Makea vadelma palauttaa pintaan lapsuuden muistot: auringonpaahteen, ampiaisten surinan, nurmikon tunnun varpaissa ja vauhdikkaat kesäleikit. Vadelma oli tärkeä osa onnellista kesää – ja on sitä yhä. Onneksi vadelmasta riittää kuitenkin iloa ympäri vuoden. Kokosimme kahdeksan ihanan makeaa vadelmareseptiä, löydä oma suosikkisi!

1. Vadelmakakku

Kata pöytään perinteisen kaunis vadelmakakku, jonka sisältä löytyy herkullista vadelmamoussea sekä kokonaisia vadelmia yllätyksinä! Kakku kuorrutetaan simppelisti levittämällä päälle kermavaahtoa ja koristelemalla tuoreilla vadelmilla sekä kermavaahtopursotuksilla.

Vadelmakakku (680x300)

2. Vadelmakiisseli

Vadelmakiisseli on perinteinen herkku, joka maistuu sellaisenaan tai puuron kaverina. Jos haluat vadelmakiisselistä astetta tyylikkäämmän jälkiruoan, voit tarjoilla kiisselin kermavaahdon kanssa.

Vadelmakiisseli (680x300)

3. Vadelma-suklaakakku

Tätä kakkua kannattaa napata heti lautaselle, sillä se syödään varmasti ihan pikapikaa! Samettisen suklainen ja gluteeniton kakku kätkee sisäänsä ihanan herkullisen vadelmakerroksen ja pohja on herkullisen sacherkakkumaisen tiivis.

Vadelma-suklaakakku kuvitus

4. Helppo vadelmalevykakku

Kakku voi myös olla hyvin simppeli, kuten tämä helppo vadelmalevykakku! Kakkupohjan taikina on helppo sekoitettava ja mehevyyttä kakkuun tuovat mantelijauhe sekä vaalea siirappi. Koristele pinta rennosti tuorejuusto-kermalla sekä vadelmilla.

Helppo vadelmalevykakku 680x300

5. Vadelmapannacotta

Vadelmapannacotta on mainio herkku vaikkapa piknikille. Se on helppo ottaa mukaan kylmälaukkuun, sillä pannacotan voi tehdä vaikka pieniin lasipurkkeihin valmiiksi annoksiksi. Tarvitset vadelmapannacottaan vain neljä ainesta!

vadelmapannacotta 680x300

6. Vadelmajuustokakku

Helposti valmistuva vadelmajuustokakku on ihanan raikkaan makuinen, mutta kuitenkin täyteläisen kermainen. Kakku koristellaan tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla, kuten sarviorvokeilla tai kääpiösamettikukilla.

Vadelmajuustokakku 680x300

7. Vadelmaleivokset

Suklaiset vadelmaleivokset valmistetaan levynä, joten ne valmistuvat todella helposti ja niistä riittää monelle vieraalle. Kaakaopohja maistuu mainiosti herkullisen vadelmakreemin kanssa ja leivosten koristelussa vain mielikuvitus on rajana!

680x300-Vadelmaleivokset 2021

8. Vadelmapavlova

Rapea ja makea pavlova raikastuu ihanalla jogurttivaahdolla ja suloisilla vadelmilla. Jos valmistat marenkinpohjan etukäteen, voit täyttää pavlovan juuri ennen tarjoilua; näin marenki ei ehdi pehmentyä.

Vadelmapavlova 2019 (680 x 298)

Ainekset vadelmaherkkuihin kätevästi myös verkkokaupasta!