10 tapaa käyttää kikherneitä

10 tapaa käyttää kikherneitä

Kikherne on valtavan monipuolinen raaka-aine ruoanlaitossa ja jopa leivonnassa. Katso täältä 10 ideaa kikherneen hyödyntämiseen.

1. Pyöräytä hummukseksi

Hummus eli kikhernetahna sopii monipuolisesti lisukkeeksi, leivän päälle levitteeksi tai meze-lautaselle. Kurkkaa ideat kahdeksaan erilaiseen hummusversioon.

Hummus 2019

2. Lisää curryn joukkoon

Bataatticurry on mitä parasta syötävää kylmiin päiviin. Pehmeäksi hautuneet bataatin palat, pinaatti, kookos ja kikherneet tekevät ruoasta täydellisen kasvissyöjän lohturuoan.

Bataatticurry 2018

3. Loihdi vegaaniset marengit

Säästä kikherneiden suolaliemi ja valmista niistä vegaanisia marenkeja. Liemi vaahtoutuu sokerin kanssa kananmunan tapaan. Koristele marengit kookoskermalla, puolukoilla ja kookoshiutaleilla juhlaviksi pavloveiksi.

Vegaaniset pavlovat 2015

4. Täytä uunibataatti tai -peruna

Tee helppo täyte uunibataateille tai -perunoille käyttämällä kikherneitä, vuohenjuustoa, ranskankermaa ja currytahnaa. Nappaa täältä helppo resepti arkiruokailuun.

Täytetyt uunibataatit 2018

5. Kokkaa kasvisversio pasta bolognesesta

Proteiinipitoiseen pasta bologneseen ei välttämättä tarvita jauhelihaa, vaan kikherneet hoitavat tehtävän aterian proiteiinipitoisuuden nostajina. Käytä kikherneet uunin kautta paahteisen maun saamiseksi. Kikherne-fetajuustopasta on myös kokeilemisen arvoinen pasta, jossa hyödynnetään kikherneitä.

Kikhernebolognese 2018

6. Leivo flatbreadiksi

Flatbreadin eli suomalaisittain rieskan taikinaan sekoitetaan tölkillinen kikherneitä, jotka nostavat rieskojen ravintoarvoa huimasti. Tarjoa lämpiminä aidon voin kanssa.

Flatbread kikherneistä 2015

7. Paahda proteiinipitoiseksi snacksiksi

Maustetut kikherneet paahdetaan uunissa rapeiksi. Proteiinipitoisia naposteltavia voi myös ripotella salaattiin tai keiton päälle. Kokeile maustamiseen rohkeasti lempimausteitasi.

Paahdetut kikherneet 2015

8. Mehevyyttä suklaakakkuun

Hieman yllättävä käyttötapa kikherneille on lisätä niitä soseutettuna suklaakakun taikinaan. Matcha-suklaakakku on luontaisesti gluteeniton ja tuhdisti suklainen makeannälän taltuttaja.

Matcha-suklaakakku 2018

9. Paista falafelit

Falafelit eli kikhernepyörykät maistuvat herkulliselta pitaleivän välissä tsatsikin kanssa. Vaikka hummus ja falafelit on valmistettu samasta pääraakaineesta, niiden yhdistelmä on vastustamaton. Kokeile myös falafelien värikkäämpiä versioita punajuurifalafeleja.

Punajuurifalafelit 2014

10. Ruokaisuutta keittoon

Soseuttamalla kasviskeiton joukkoon kikherneitä saat nälän pidettyä loitolla pidempään. Kikherneet parantavat myös kasviskeiton rakennetta tehden siitä täyteläisen sopan. Valmista iso annos bataatti-kikhernekeittoa ja ota töihin evääksi.

Bataatti-kikhernekeitto 2017