10 tapaa käyttää kikherneitä
Kikherne on valtavan monipuolinen raaka-aine ruoanlaitossa ja jopa leivonnassa. Katso täältä 10 ideaa kikherneen hyödyntämiseen.
1. Pyöräytä hummukseksi
Hummus eli kikhernetahna sopii monipuolisesti lisukkeeksi, leivän päälle levitteeksi tai meze-lautaselle. Kurkkaa ideat kahdeksaan erilaiseen hummusversioon.
2. Lisää curryn joukkoon
Bataatticurry on mitä parasta syötävää kylmiin päiviin. Pehmeäksi hautuneet bataatin palat, pinaatti, kookos ja kikherneet tekevät ruoasta täydellisen kasvissyöjän lohturuoan.
3. Loihdi vegaaniset marengit
Säästä kikherneiden suolaliemi ja valmista niistä vegaanisia marenkeja. Liemi vaahtoutuu sokerin kanssa kananmunan tapaan. Koristele marengit kookoskermalla, puolukoilla ja kookoshiutaleilla juhlaviksi pavloveiksi.
4. Täytä uunibataatti tai -peruna
Tee helppo täyte uunibataateille tai -perunoille käyttämällä kikherneitä, vuohenjuustoa, ranskankermaa ja currytahnaa. Nappaa täältä helppo resepti arkiruokailuun.
5. Kokkaa kasvisversio pasta bolognesesta
Proteiinipitoiseen pasta bologneseen ei välttämättä tarvita jauhelihaa, vaan kikherneet hoitavat tehtävän aterian proiteiinipitoisuuden nostajina. Käytä kikherneet uunin kautta paahteisen maun saamiseksi. Kikherne-fetajuustopasta on myös kokeilemisen arvoinen pasta, jossa hyödynnetään kikherneitä.
6. Leivo flatbreadiksi
Flatbreadin eli suomalaisittain rieskan taikinaan sekoitetaan tölkillinen kikherneitä, jotka nostavat rieskojen ravintoarvoa huimasti. Tarjoa lämpiminä aidon voin kanssa.
7. Paahda proteiinipitoiseksi snacksiksi
Maustetut kikherneet paahdetaan uunissa rapeiksi. Proteiinipitoisia naposteltavia voi myös ripotella salaattiin tai keiton päälle. Kokeile maustamiseen rohkeasti lempimausteitasi.
8. Mehevyyttä suklaakakkuun
Hieman yllättävä käyttötapa kikherneille on lisätä niitä soseutettuna suklaakakun taikinaan. Matcha-suklaakakku on luontaisesti gluteeniton ja tuhdisti suklainen makeannälän taltuttaja.
9. Paista falafelit
Falafelit eli kikhernepyörykät maistuvat herkulliselta pitaleivän välissä tsatsikin kanssa. Vaikka hummus ja falafelit on valmistettu samasta pääraakaineesta, niiden yhdistelmä on vastustamaton. Kokeile myös falafelien värikkäämpiä versioita punajuurifalafeleja.
10. Ruokaisuutta keittoon
Soseuttamalla kasviskeiton joukkoon kikherneitä saat nälän pidettyä loitolla pidempään. Kikherneet parantavat myös kasviskeiton rakennetta tehden siitä täyteläisen sopan. Valmista iso annos bataatti-kikhernekeittoa ja ota töihin evääksi.