Kukkakaali on kesän ihanin supervihannes

Kukkakaali on kesän ihanin supervihannes

Päivitetty 1.6.2023

Kaikille tuttu kukkakaali on herkkua niin grillattuna, paistettuna, raakana kuin keitettynä. Kukkakaalia saa ruokakaupoista ympäri vuoden, mutta suomalaiset kukkakaalit ovat parhaimmillaan loppukesällä. Unohda muistot ylikypsäksi keitetystä kukkakaalista ja tartu vaaleaan kaunottareen uusin ottein!

Onko kukkakaali terveellistä?

Kukkakaali on todella terveellistä! Se nimittäin sisältää useita eri vitamiineja: B-, C-, K- ja E-vitamiineja. Esimerkiksi 100 grammaa kukkakaalia sisältää lähes 80 prosenttia päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta. Lisäksi kukkakaalissa on useita ihmiselle tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita, kuten kalsiumia ja magnesiumia. Kukkakaalista saa myös proteiinia, kuitua sekä Omega-3-rasvahappoja.

Kauanko kukkakaali säilyy jääkaapissa?

Kukkakaali säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. Kukkakaali säilyy parhaiten, kun sen säilyttää muovin sisässä +2 - +5 asteessa. Kukkakaali on herkkä etyleenille, joka nopeuttaa vihannesten kypsymistä, joten kukkakaalia ei kannata säilyttää sellaisten vihannesten vieressä, jotka tuottavat paljon etyleeniä.

Voiko kukkakaalin syödä kokonaan?

Kukkakaalin voi syödä lehtineen! Kukkakaalin lehdet ovat aivan yhtä syötäviä kuin itse kukkakaali. Muista vain huuhdella kukkakaali lehtineen kunnolla ennen herkuttelua. Listasimme kolme vinkkiä kukkakaalin lehtien käyttöön!

Miten syödä kukkakaalia?

Kukkakaali on mainion monipuolinen vihannes, joka maistuu niin grillattuna, paahdettuna, raakana kuin keitettynäkin. Kukkakaalista valmistuvat erilaiset keitot, curryt, salaatit ja gratiinit, lisäksi kukkakaali sopii eri muodoissa maistuvaksi lisukkeeksi aterialle.

Listasimme 10 herkullista reseptiä kukkakaalista!

kukkakaalicurry kuvitus Kuvassa: Kukkakaalicurry

Osta kukkakaalit helposti verkkokaupasta

Pirkka kukkakaali pakattu ulkomainen - kuva

Pirkka kukkakaali pakattu ulkomainen

Katso lisää ›

Pirkka Luomu kukkakaali 500g 1lk - kuva

Pirkka Luomu kukkakaali 500g 1lk

Katso lisää ›

Pirkka kukkakaali 450 g pakaste - kuva

Pirkka kukkakaali 450 g pakaste

Katso lisää ›