K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Kukkakaali on kesän ihanin vihannes

Kukkakaali on kesän ihanin vihannes

Kaikille tuttu kukkakaali nousee trendikaaliksi heti lehtikaalin jälkeen. Kukkakaali on herkkua niin grillattuna, paistettuna, raakana kuin keitettynä. Unohda muistot ylikypsäksi keitetystä kukkakaalista ja tartu vaaleaan kaunottareen uusin ottein!

Tiesitkö, että kukkakaalia viljellään valkoisen lisäksi vihreää, lilaa ja oranssia lajiketta? Väri tulee kaaleihin luonnostaan, niitä ei ole esimerkiksi erikseen värjätty. Makuerot lajikkeiden välillä ovat pieniä, joten niitä voi käyttää hyvin sekaisin reseptistä riippumatta. Marinoitu kukkakaalisalaatti on aterian väriläiskä kun valitset mukaan värtikkäitä kaalreja ja romanescoa.

Marinoitu kukkakaali 680x300

Älä heitä kukkakaalin lehtiä ja vartta pois! Katso täältä vinkit, miten käytät kukkakaalin kokonaisena.

Paahdettu kukkakaali ja herkulliset kukkakaaligratiinit

Kokonaisena paahdettu kukkakaali on todella herkullinen. Paahdettu kukkakaali taipuu moneen, sillä voit maustaa sen haluamallasi tavalla. Se toimii loistavana lisukkeena esimerkiksi grilliruoalle. Kukkakaaligratiini taas sopii lisäkkeeksi niin liha- kuin kalaruoille tai kasvisruoaksi sellaisenaan. Gratiini kuorrutetaan itse tehdyllä juustokastikkeella ja gratinoidaan kauniin ruskeaksi uunissa.

Paahdettu kukkakaali 680x300

Ihanat kukkakaalikeitot

Kukkakaalista teet keiton arjen lounas- tai illallishetkiin, tai juhlavamman alkusopan illallisille.

Paahdettu kukkakaalikeitto 680x300

Kesäiset kukkakaalisalaatit

Kukkakaali tuo salaatteihin ruokaisuutta ja mukavaa rakennetta, kun käytät kukinnot kokonaisina. Kukintojen lisäksi myös kukkakaalin hyväkuntoiset lehdet kannattaa ehdottomasti pilkkoa salaatin joukkoon!

Grillisalaatti 680x300 Kuvassa: Grillisalaatti

>> Ainekset kätevästi myös verkkokaupasta