Uudet perunat uudella tavalla x 8

Uudet perunat uudella tavalla x 8

Varhaisperuna on suomalaisille ehdoton herkku ja juhannuksen kunkku. Jos perinteinen silli ja peruna jo kyllästyttää, nappaa alta talteen hittiperunareseptit ja kokeile niitä vaikka juhannuspöydässä!

1. Savustetut uudet perunat

Savustaminen ei ole pelkästään kalaherkkuja varten, vaan savun makuun tykästynyt savustaa myös perunat! Savustaminen onnistuu helposti uunissa savustuspussissa tai savustimessa. Savustetut uudet perunat ovat herkullinen lisuke esimerkiksi kesäisissä illanistujaisissa kalan tai grillatun lihan kanssa.

Savustetut uudet perunat kuvitus

2. Varhaisperunasalaatti

Salaatti on helppo ja nopea valmistaa ja se sopii hyvin esimerkiksi kesäisten perhejuhlien tarjottavaksi. Surauta varhaisperunasalaattiin ihanan vihreä tillikastike ja koristele kesän kaunein perunasalaatti pikamarinoiduilla kurkuilla ja retiiseillä.

Varhaisperunasalaatti 680x300

3. Fetaperunat grillissä

Onko uunifetapasta suosikkisi? Löytyykö edellispäivältä ylijääneitä keitettyjä uusia perunoita? Kokeile ihanan paahteisia fetaperunoita grillissä! Suositun uunifetapastan tapaan fetan lisäksi vuokaan lisätään tomaatteja, mutta pastan sijasta vuokaan pääsevät uudet perunat. Helppo ja uskomattoman herkullinen lisäke kesän ruokapöytään!

Fetaperunat grillissä (680x300)

4. Murskatut uudet perunat savusärjellä ja tillihummuksella

Tilli ja perunat ovat melkeimpä taivaallinen kombo. Murskatut uudet perunat grillataan ja täytetään lämpimällä tillihummuksella, valkosipulisilla särkipaloilla ja tillillä.

Murskatut grillatut uudet perunat, savusärkeä ja lämmin tillihummus kuvitus

5. Perunavartaat

Aina uusia perunoita ei tarvitse edes keittää, vaan ne kypsyvät ohuina viipaleina myös grillissä! Tämä on grillijuhlien takuuvarma keskustelun herättäjä. Pujota perunaviipaleet vartaisiin ja grillaa kypsiksi.

Perunavartaat kuvitus

6. Grillattu perunasalaatti

Onko perunasalaatti suosikkisi niin vappuna, uutenavuotena kuin kesälläkin? Grillattu perunasalaatti sopii lisäkkeeksi grilliruoille tai sillien kaveriksi. Perunasalaatti on helppo ottaa mukaan piknikille puistoon.

Grillattu perunasalaatti kuvitus

7. Tomaatti-mozzarellapyttipannu

Tämä tomaatti-mozzarellapyttipannu on todella herkullinen pyttäri, joka on vieläpä helppo valmistaa! Pyttipannu on täydellinen ateria niin lounaaksi kuin illalliseksikin. Kesän paras pyttipannu tehdään uusista potuista, makkarasta, makeista kirsikkatomaateista ja mehevästä mozzarellasta.

Tomaatti-mozzarellapyttipannu kuvitus

8. Ranch-perunat

Grillaa uudet perunat ja valmista kylkeen sipsihyllyistäkin tuttu ranch-makuinen kastike! Ranch-kastike tehdään tuttuun tapaan kermaviiliin, mutta joukkoon lisätään myös cheddarjuustoa, persiljaa sekä tuoretta jalapenoa antamaan potkua.

Ranch-perunat (680x300)