Uudet perunat uudella tavalla x 8

Uudet perunat uudella tavalla x 8

Varhaisperuna on suomalaisille ehdoton herkku ja juhannuksen kunkku. Jos perinteinen silli ja peruna jo kyllästyttää, nappaa alta talteen hittiperunareseptit ja kokeile niitä vaikka juhannuspöydässä!

1. Savustetut uudet perunat

Savustaminen ei ole pelkästään kalaherkkuja varten, vaan savun makuun tykästynyt savustaa myös perunat! Savustaminen onnistuu helposti uunissa savustuspussissa tai savustimessa.

Savustetut uudet perunat kuvitus

2. Uudet perunat, salt & vinegar

Ihanat suolalla ja viinietikalla maustetut sipsit ovat hurmanneet suomalaisia jo vuosia, ja nyt maku siirtyy myös uusiin perunoiin! Salt & vinegar -perunat keitetään etikalla maustetussa vedessä.

Uudet perunat, salt & vinegar kuvitus

3. Timjamiperunat

Tykkäätkö timjamista? Timjaminen kastike valmistuu helposti uusien perunoiden kiehuessa ja kaadetaan kuumille potuille. Näitä santsaat varmasti lisää!

Timjamiperunat kuvitus

4. Murskatut uudet perunat savusärjellä ja tillihummuksella

Murskatut uudet perunat grillataan ja täytetään lämpimällä tillihummuksella, valkosipulisilla särkipaloilla ja tillillä.

Murskatut grillatut uudet perunat, savusärkeä ja lämmin tillihummus kuvitus

5. Perunavartaat

Aina uusia perunoita ei tarvitse edes keittää, vaan ne kypsyvät ohuina viipaleina myös grillissä! Pujota perunaviipaleet vartaisiin ja grillaa kypsiksi.

Perunavartaat kuvitus

6. Grillattu perunasalaatti

Onko perunasalaatti suosikkisi niin vappuna, uutenavuotena kuin kesälläkin? Grillattu perunasalaatti sopii lisäkkeeksi grilliruoille tai sillien kaveriksi.

Grillattu perunasalaatti kuvitus

7. Tomaatti-mozzarellapyttipannu

Kesän paras pyttipannu tehdään uusista potuista, makkarasta, makeista kirsikkatomaateista ja mehevästä mozzarellasta.

Tomaatti-mozzarellapyttipannu kuvitus

8. Grillatut uudet perunat

Litistetyt uudet perunat grillataan kuorineen herkullisen rapeiksi. Esimerkiksi tähteeksi jääneet keitetyt perunat sopivat erinomaisesti grillattavaksi!

Grillatut uudet perunat kuvitus