Syksy on sadonkorjuun aikaa

Syksy on sadonkorjuun aikaa

Päivitetty 31.8.2023

Alkavan syksyn kynnyksellä on aika poimia kotimaiset vihannekset, juurekset, marjat ja hedelmät talteen. Täältä löydät inspiroivia reseptejä ja tietoa satokauden kasviksista.

Nyt on aika poimia sato talteen ja valmistaa poimituista herkuista ihanan syksyisiä ruokia. Ja mikä parasta, kaikki sadonkorjuun herkut ovat tähän vuodenaikaan edullisia. Meiltä löydät mehukkaimmat sadonkorjuun reseptit ja parhaat syyssadon säilöntävinkit myöhempää nautiskelua varten. Sadonkorjuun kunniaksi järjestetään tietenkin myös kekrit eli syysjuhlat, missä nautitaan sadon herkkuja yhdessä läheisten kesken!

K‑Citymarket Iso Omena
Tänään Helluntaipäivä10–23
Huomenna ma 20.5.7–23
ti 21.5.7–23
ke 22.5.7–23
to 23.5.7–23
pe 24.5.7–23
la 25.5.7–23

Sadonkorjuun illallinen kolmella tapaa

Nyt istutaan alas ja nautiskellaan sadonkorjuusta täysin rinnoin. Olipa sinulla aikeissa kokata yhdessä perheen tai ystävän kanssa tai pikaisesti itsellesi – valmis menu juuri sinulle löytyy täältä!

Lue artikkeli ›

Sadonkorjuun mehevin anti

Syyssadon runsampia antimia ovat pyöreän pulskat tomaatit, mehukkaat punajuuret, suussa ihanasti rouskuvat porkkanat ja värikkäät kaalit. Bongaa täältä uusi suosikkireseptisi talteen ja olet valmiina myös ensi vuoden sadonkorjuuseen!

Lue artikkeli ›

Näin valmistat syksyn sadonkorjuun sadosta herkullisen brunssin!

Sienet säilyy parhaiten kuivaamalla, pakastamalla ja suolaamalla. Mikä on paras vaihtoehto suppilovahverolle?
Kurkkaa niksit sienien säilöntään ›

Leivo juureksista makeita herkkuja

Juureksista saat loihdittua myös makeita herkkuja! Hyödynnä porkkanat ja punajuuret mehevissä leivonnaisissa. Raasta juurekset raasteeksi ja lisää taikinaan tuomaan kosteutta ja makua kakkuihin sekä muffinsseihin. Ota talteen herkulliset reseptit juuresten kanssa leivontaan!

Lue artikkeli ›
Pikkelöimällä saat syksyn sadon säilöön herkullisella tavalla. Simppelin pikkelöintiliemen saat valmistettua 1:2:3-tekniikalla.
Nappaa talteen vinkit pikkelöintiin ›

Juureksista makua suolaisiin leivonnaisiin

Juurekset tuovat oman lisänsä myös suolaisiin leivonnaisiin! Porkkana mehevöittää sämpylät, bataatti ja lanttu sopivat rieskoihin ja punajuuresta leivot suloisen suolaisen piirakan. Inspiroidu sadonkorjuun juureksista ja leivo suolaiset herkut välipalaksi tai kahvipöytään!

Lue artikkeli ›