K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Keitetyt vai paistetut nakit uudeksivuodeksi?

Keitetyt vai paistetut nakit uudeksivuodeksi?

Nakit perunasalaatin kera maistuvat niin uutenavuotena kuin vappunakin. Katso ohjeet nakkien kypsennykseen ja muihin vuodenvaihteen nakkiresepteihin.

Maistuuko teillä uutenavuotena perinteiset nakit ja perunasalaatti, käpynakit vai nauravat nakit? Tänä vuonna kannattaa kokeilla myös jotain uutta: erilaiset hodarit ovat hauska tarjottava, ja lapsillekin maistuvat nakkipiilot tuovat vaihtelua uudenvuoden menuun. Uuden vuoden päivänä parempii suihin uppoavat tutut grilliruoat, kuten vegemakkarapelti.

Näin valmistat nakit uutenavuotena

Jos kello lähestyy jo puoltayötä, ei ruoanlaittoon ole liiemmin aikaa. Nakit on nopea lämmittää paistamalla pannulla, keittämällä kattilassa tai kuumentamalla mikrossa. Höyryttäminen on myös hyvä vaihtoehto.

Höyryttämällä kuumennat nakit niin, etteivät ne ole vedessä. Näin nakkien maku ja rakenne säilyvät erinomaisina. Höyryttäminen onnistuu helpoiten kerroskattilassa. Laita alimpaan kerrokseen vettä kiehumaan ja lisää makkarat reiälliseen höyryosaan. Voit myös laittaa makkarat kiehuvan vesikattilan päälle terässiivilässä. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä höyrytyksen aikana. 

Paistinpannulla ja etenkin mikrossa lämmitettäessä on hyvä muistaa tehdä viiltoja tai pistellä reikiä nakkien kuoreen, jotta ne eivät repeä. Kokeile erilaisia hauskoja viiltokuvioita! 

Pirkka-sarjasta nakit joka lähtöön

Pirkka nakit sopivat mainiosti uudenvuoden menuun. Valitse menuusi sopivin laajasta valikoimasta: Pirkka hot dog nakki, Pirkka lihaisa herkkunakki, Pirkka kalkkunanakki ja Pirkka prinssinakki. Saatavilla myös vegaaniset Pirkka Vegenakki ja Pirkka Vegemakkara, joilla voit korvata nakit kaikissa resepteissä.

Pirkka nakit

Pirkka vegenakki 6kpl/200g - kuva

Pirkka vegenakki 6kpl/200g

Katso lisää ›

Pirkka lihaisa kuoreton nakkimakkara 300g - kuva

Pirkka lihaisa kuoreton nakkimakkara 300g

Katso lisää ›

Pirkka kuoreton kalkkunanakki 10kpl/280g - kuva

Pirkka kuoreton kalkkunanakki 10kpl/280g

Katso lisää ›

Pirkka prinssinakki 300g - kuva

Pirkka prinssinakki 300g

Katso lisää ›

Pirkka hot dog nakki 250g - kuva

Pirkka hot dog nakki 250g

Katso lisää ›

Pirkka vegemakkara 4kpl/240g - kuva

Pirkka vegemakkara 4kpl/240g

Katso lisää ›