Keitetyt vai paistetut nakit uudeksivuodeksi?

Keitetyt vai paistetut nakit uudeksivuodeksi?

Päivitetty 20.11.2023

Nakit perunasalaatin kera maistuvat erityisesti uutenavuotena. Katso ohjeet nakkien kypsennykseen ja muihin vuodenvaihteen nakkiresepteihin.

Maistuuko teillä uutenavuotena perinteiset höyrytetyt nakit ja perunasalaatti vai nauravat nakit? Tänä vuonna kannattaa kokeilla myös jotain uutta: erilaiset hodarit ovat hauska tarjottava, ja lapsillekin maistuvat nakkipiilot tuovat vaihtelua uudenvuoden menuun. Uuden vuoden päivänä parempiin suihin uppoavat tutut grilliruoat, kuten makkarapelti, jonka voi valmistaa niin liha- kuin vegeversionakin!

Nakkipiilot (680x300) Kuvassa: Nakkipiilot

Näin valmistat nakit uutenavuotena

Jos kello lähestyy jo puoltayötä, ei ruoanlaittoon ole liiemmin aikaa. Nakit on nopea lämmittää paistamalla pannulla, keittämällä kattilassa tai kuumentamalla mikrossa. Höyryttäminen on myös hyvä vaihtoehto.

Höyryttämällä kuumennat nakit niin, etteivät ne ole vedessä. Näin nakkien maku ja rakenne säilyvät erinomaisina. Höyryttäminen onnistuu helpoiten kerroskattilassa. Laita alimpaan kerrokseen vettä kiehumaan ja lisää makkarat reiälliseen höyryosaan. Voit myös laittaa makkarat kiehuvan vesikattilan päälle terässiivilässä. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä höyrytyksen aikana. 

Paistinpannulla ja etenkin mikrossa lämmitettäessä on hyvä muistaa tehdä viiltoja tai pistellä reikiä nakkien kuoreen, jotta ne eivät repeä. Kokeile erilaisia hauskoja viiltokuvioita! 

Nakki-perunasalaatti (680x300) Kuvassa: Nakki-perunasalaatti

Pirkka-sarjasta nakit joka lähtöön

Pirkka nakit sopivat mainiosti uudenvuoden menuun. Valitse menuusi sopivin laajasta valikoimasta: Pirkka hot dog nakki, Pirkka lihaisa herkkunakki, Pirkka kalkkunanakki ja Pirkka prinssinakki. Saatavilla myös vegaaniset Pirkka Vegenakki ja Pirkka Vegemakkara, joilla voit korvata nakit kaikissa resepteissä.

Pirkka hot dog nakki 250g - kuva

Pirkka hot dog nakki 250g

Katso lisää ›

Pirkka lihaisa kuoreton nakkimakkara 300g - kuva

Pirkka lihaisa kuoreton nakkimakkara 300g

Katso lisää ›

Pirkka lihaisa nakkimakkara 350g - kuva

Pirkka lihaisa nakkimakkara 350g

Katso lisää ›

Pirkka kuoreton nakki 600g - kuva

Pirkka kuoreton nakki 600g

Katso lisää ›

Pirkka kuoreton kalkkunanakki 10kpl/280g - kuva

Pirkka kuoreton kalkkunanakki 10kpl/280g

Katso lisää ›

Pirkka prinssinakki 300g - kuva

Pirkka prinssinakki 300g

Katso lisää ›

Pirkka vegenakki 6kpl/200g - kuva

Pirkka vegenakki 6kpl/200g

Katso lisää ›

Pirkka Grillaa vegemakkara 4kpl/240g - kuva

Pirkka Grillaa vegemakkara 4kpl/240g

Katso lisää ›