Keitetyt vai paistetut nakit uudeksivuodeksi?

Keitetyt vai paistetut nakit uudeksivuodeksi?

Nakit perunasalaatin kera maistuvat niin uutenavuotena kuin vappunakin. Katso ohjeet nakkien kypsennykseen ja muihin vuodenvaihteen nakkiresepteihin.

Maistuuko teillä uutenavuotena perinteiset nakit ja perunasalaatti, käpynakit vai nauravat nakit? Tänä vuonna kannattaa kokeilla myös jotain uutta: texmex-hodarit, nakkipitaleivät ja lapsillekin maistuvat nakkikääröt tuovat vaihtelua uudenvuoden menuun.

Näin valmistat nakit uutenavuotena

Jos kello lähestyy jo puoltayötä, ei ruoanlaittoon ole liiemmin aikaa. Nakit on nopea lämmittää paistamalla pannulla, keittämällä kattilassa tai mikrossa. Höyryttäminen on myös hyvä vaihtoehto.

Höyryttämällä kuumennat nakit niin, etteivät ne ole vedessä. Näin nakkien maku ja rakenne säilyvät erinomaisina. Höyryttäminen onnistuu helpoiten kerroskattilassa. Laita alimpaan kerrokseen vettä kiehumaan ja lisää makkarat reiälliseen höyryosaan. Voit myös laittaa makkarat kiehuvan vesikattilan päälle terässiivilässä. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä höyrytyksen aikana. 

Nakit voi lämmittää myös mikrossa. Muista pistellä nakkien kuoreen haarukalla reikiä, niin ne eivät repeä kuumentuessaan.    

Pirkka-sarjasta nakit joka lähtöön

Pirkka nakit sopivat mainiosti uudenvuoden menuun. Valitse menuusi sopivin laajasta valikoimasta: Pirkka hot dog nakki, Pirkka herkkunakki, Pirkka kuoreton nakki ja Pirkka prinssinakki