K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Uudenvuoden herkut

Uudenvuoden herkut

Vaikka joulu onkin ruokajuhlista suurin, on uutenavuotena vielä lupa herkutella! Tässä makeimmat uudenvuoden jälkiruoat ja herkullisimmat uudenvuoden naposteltavat kuohujuoman kanssa nautittavaksi.

Valitse uudenvuodenjuhliin alkoholiton kuohuviini. Raatimme testasi alkoholittomat viinit, lue suosituksemme ja katso vinkit kuohuviinipullon turvalliseen avaamiseen.

Uudenvuoden jälkiruoat

Kulunut vuosi on hyvä lopettaa herkulliseen ja näyttävään jälkiruokaan. Kauniit juustokakut ja jäädykkeet ovat oivia uudenvuoden jälkiruokia, sillä ne voi tehdä valmiiksi etukäteen ja aika jää juhlista nauttimiseen. Kahvin sijaan kakun seurana voi nautiskella myös lasillisen alkoholitonta kuohuviiniä.

Jälkiruoissa voi hyödyntää myös kauden hedelmiä. Tarjoa persimonkakkua tai viikunoita ja mascarponevaahtoa. Jos sinulla on erityisruokavaliota noudattavia läheisiä, kata pöytään vegaaniseen ruokavalioon sopivat marengit ja pavlovat, eikä juustokakkujakaan tarvitse unohtaa. Taateleista syntyy monia vegaaniseen tai gluteenittomaan ruokavalioon sopivia herkkuja. 

Glögiskumppa kuvitusKuvassa: Glögiskumppa

Uudenvuoden naposteltavat

Sormisyötävät ovat mainioita uudenvuoden naposteltavia kuohuvan juoman kera. Kokoa pöytään vaikkapa kevyitä kala-, äyriäs- ja kasvisherkkuja. Tarjoa suupalojen kanssa vaaleaa rapeaa maalaisleipää tai patonkia sekä saaristolaisleipää.

Nälkäisten vieraiden varalle tarjoiluun voi lisätä maistuvia peltipiirakoita, joista saa kätevästi leikattua erikokoisia paloja vieraiden lukumäärän mukaan. Myös erilaisilla salaateilla saa runsautta tarjoilupöytään.