Uudenvuoden herkut

Uudenvuoden herkut

Päivitetty 17.11.2023

Vaikka joulu onkin ruokajuhlista suurin, on uusivuosi yhtä lailla vielä herkuttelun aikaa! Uudenvuoden herkkujen ei tarvitse olla monimutkaisia tehdä hurmataksesi juhlavieraasi, vaan yksinkertaisillakin raaka-aineilla saat huikean juhlapöydän katettua. Tässä herkullisimmat uudenvuoden naposteltavat ja makeimmat uudenvuoden jälkiruoat kuohujuoman kanssa nautittavaksi.

Uudenvuoden naposteltavat

Sormisyötävät ovat mainioita uudenvuoden naposteltavia kuohuvan juoman kera. Kokoa pöytään vaikkapa kevyitä liha-, kala- ja kasvisherkkuja. Tarjoa suupalojen kanssa vaaleaa rapeaa maalaisleipää tai patonkia sekä saaristolaisleipää.

Sushikupit 2023 (680x300) Kuvassa: Sushikupit

Täyttävämmät herkut uuteenvuoteen

Nälkäisten vieraiden varalle tarjoiluun voi lisätä maistuvia peltipiirakoita, joista saa kätevästi leikattua erikokoisia paloja vieraiden lukumäärän mukaan. Myös erilaisilla salaateilla saa runsautta tarjoilupöytään.

Kinkku-filopiirakka 2023 (680x300) Kuvassa: Kinkku-filopiirakka

Uudenvuoden jälkiruoat

Kulunut vuosi on hyvä lopettaa herkulliseen ja näyttävään jälkiruokaan. Kauniit juustokakut ja jäädykkeet ovat oivia uudenvuoden jälkiruokia, sillä ne voi tehdä valmiiksi etukäteen ja aika jää juhlista nauttimiseen. Kahvin sijaan kakun seurana voi nautiskella myös lasillisen alkoholitonta kuohuviiniä.

Karpalo-ricottatorttu 2023 (680x300) Kuvassa: Karpalo-ricottatorttu

Jälkiruoissa voi hyödyntää myös kauden hedelmiä. Tarjoa esimerkiksi jälkiruokia taateleista, persimoneista tai viikunoista. Jos sinulla on erityisruokavaliota noudattavia läheisiä, kata pöytään vegaaniseen ruokavalioon sopivat marengit ja pavlovat, eikä juustokakkujakaan tarvitse unohtaa. Taateleista syntyy monia vegaaniseen tai gluteenittomaan ruokavalioon sopivia herkkuja. 

Viikunat ja mascarponevaahto 680x300 Kuvassa: Viikunat ja mascarponevaahto