Uusivuosi
Uudenvuoden herkut

Uudenvuoden herkut

Vaikka joulu onkin ruokajuhlista suurin, on uutenavuotena vielä lupa herkutella! Tässä makeimmat uudenvuoden jälkiruoat ja herkullisimmat uudenvuoden naposteltavat kuohujuoman kanssa nautittavaksi.

Valitse uudenvuodenjuhliin alkoholiton kuohuviini. Raatimme testasi alkoholittomat viinit, lue suosituksemme ja katso vinkit kuohuviinipullon turvalliseen avaamiseen.

Uudenvuoden jälkiruoat

Kulunutta vuotta juhlistetaan makeilla jälkiruoilla. Kaunis karpalo-kinuskijuustokakku ihastuttaa myös maullaan. Baileys-juustokakku on aikuisten suosikkijälkiruoka, joka maustetaan kermaliköörillä. Toinen herkku uudenvuoden juhlapöytään on mehevä DaCapo-banaanikakku, jossa maistuvat tutut DaCapo -rommitryffelit. Kahvin sijaan kakun seurana voi nautiskella myös lasillisen alkoholitonta kuohuviiniä.

Jos sinulla on erityisruokavaliota noudattavia läheisiä, kata pöytään vegaaniseen ruokavalioon sopivat marengit, puolukka-kookos koristeiset pavlovat. Vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokavalioon sopivat makeat taatelineliöt, jotka tarjotaan kookoskinuskin kanssa. Oikaista voit Pirkka-sarjan herkuilla: uusi gluteeniton Pirkka Parhaat sacherkakku sopii keliaakikon ruokavalioon ja maidottomat Pirkka jäätelöt sitruunan, mustaherukan ja mango-passionin mauissa niin maidotonta kuin vegaanistakin ruokavaliota noudattaville. 

Uudenvuoden naposteltavat

Sormisyötävät ovat mainioita uudenvuoden naposteltavia kuohuvan juoman kera. Kokoa pöytään vaikkapa kevyitä kasvisherkkuja. Lehtikaalisipsit, porkkanahummus, marinoitu kotijuustotapasjuurekset ja patatas bravas -perunat itse tehtyjen dippien kera ovat herkullisia pikkusuolaisia. Muista myös sushit: siikarullat ja hiillostetut lohinigirit maistuvat varmasti.

Hienompi tarjoilu syntyy suolaisista cocktailpaloista: vuohenjuustoleivät, lämpimät mozzarellaleivätmezelautanen ja tilli-seesaminsiemennäkkileivät. Myös juustoiset tarjottavat kuten juustotarjotin sekä juustopiirakka hurmaavat takuuvarmasti.