Uudenvuoden herkut

Uudenvuoden herkut

Vaikka joulu onkin ruokajuhlista suurin, on uusivuosi yhtä lailla vielä herkuttelun aikaa! Tässä makeimmat uudenvuoden jälkiruoat ja herkullisimmat uudenvuoden naposteltavat kuohujuoman kanssa nautittavaksi.

Uudenvuoden naposteltavat

Sormisyötävät ovat mainioita uudenvuoden naposteltavia kuohuvan juoman kera. Kokoa pöytään vaikkapa kevyitä kala-, äyriäs- ja kasvisherkkuja. Tarjoa suupalojen kanssa vaaleaa rapeaa maalaisleipää tai patonkia sekä saaristolaisleipää.

Antipastokranssi (680x300) Kuvassa: Antipastokranssi

Täyttävämmät herkut uuteenvuoteen

Nälkäisten vieraiden varalle tarjoiluun voi lisätä maistuvia peltipiirakoita, joista saa kätevästi leikattua erikokoisia paloja vieraiden lukumäärän mukaan. Myös erilaisilla salaateilla saa runsautta tarjoilupöytään.

Päärynä-fetapiirakka (680x300) Kuvassa: Päärynä-fetapiirakka

Uudenvuoden jälkiruoat

Kulunut vuosi on hyvä lopettaa herkulliseen ja näyttävään jälkiruokaan. Kauniit juustokakut ja jäädykkeet ovat oivia uudenvuoden jälkiruokia, sillä ne voi tehdä valmiiksi etukäteen ja aika jää juhlista nauttimiseen. Kahvin sijaan kakun seurana voi nautiskella myös lasillisen alkoholitonta kuohuviiniä.

Kahvijuustokakku (680x300) Kuvassa: Kahvijuustokakku

Jälkiruoissa voi hyödyntää myös kauden hedelmiä. Tarjoa esimerkiksi jälkiruokia taateleista, persimoneista tai viikunoista. Jos sinulla on erityisruokavaliota noudattavia läheisiä, kata pöytään vegaaniseen ruokavalioon sopivat marengit ja pavlovat, eikä juustokakkujakaan tarvitse unohtaa. Taateleista syntyy monia vegaaniseen tai gluteenittomaan ruokavalioon sopivia herkkuja. 

Viikunat ja mascarponevaahto 680x300 Kuvassa: Viikunat ja mascarponevaahto