K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Uudenvuoden maukkaimmat ruoat

Uudenvuoden maukkaimmat ruoat

Uudenvuoden ruoat ovat maukkaita tarjottavia, joilla jaksaa odottaa vuoden vaihtumista. Perinteisen perunasalaatin ja nakkien ohella uudenvuoden ruokina suositaan ruokaisia salaatteja ja mausteisia Meksikon makuja.

Meksikon makuja

Uudenvuoden menussa nähdään usein meksikolaisia makuja erilaisten tortillojen ja nachojen muodossa. Tortillapizza on nopeasti valmistuva tarjottava rentoihin juhliin. Kasvisvaihtoehdoksi sopivat vegetortillat. Perinteinen nachovuoka sekä runsas nacho supreme jauhelihasta ja avokadoilla kruunattu jauheliha-maissipiirakka sopivat mainiosto uudenvuodenjuhliin.

Salaatit

Joulun jälkeen maistuvat jo keveämmät ruoat. Salaateista saat helposti astetta kevyemmän, mutta kuitenkin maukkaan ja ruokaisan illallisen uudenvuoden juhlintaan. Perunasalaatti on täyteläinen vaihtoehto salaattipöytään. Kokeile myös chilistä perunasalaattiaaiolilla maustettua perunasalaattia tai raikkaampaa herne-perunasalaattia.

Granaattiomena ja persimon ovat uudenvuoden salaattien väriläiskiä. Kokoa vaikkapa raikas granaattiomenasalaatti tai makean suolainen persimon-kanasalaatti.

Nakit

Perunasalaatin perinteinen kaveri uudenvuoden ruokapöydässä on nakki. Perunasalaatti ja nakit maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Maukas vaihtoehto uudenvuoden ruoaksi ovat myös itse tehdyt hot dogit eli hodarit. Nakit voit lämmittää pannulla, uunissa, vedessä keittäen tai kattilassa höyryttämällä. Tarjoa nakit vaikkapa itse tehdyn ketsupin, majoneesin tai pippurisen sinapin kera. 

Muut uudenvuoden tarjottavat

Uutenavuotena monet syövät vielä joulusta säästyneitä ruokaherkkuja. Hyvin säilytetyn joulukinkun tähteistä syntyy uudeksivuodeksi vielä maukkauita kinkkupiiraita. Valmista vaikkapa klassinen Quiche Lorraine tai erityisruokavalioonkin sopiva gluteeniton tomaatti-kinkkupiirakka.

Voimakkaita makuja ja raskaita ruokia tasapainoittavat raikas salaatti ja juustot. Emmental-päärynäsalaatti, brie-granaattiomenasalaatti sekä edamame-soijapapusalaatti ovat hyviä vaihtoehtoja juustoisiksi vihersalaateiksi uudenvuoden ruokapöytään.