Uudenvuoden maukkaimmat ruoat

Uudenvuoden maukkaimmat ruoat

Tarjoa uutenavuotena maukkaita ruokia, joilla jaksaa odottaa vuoden vaihtumista. Valitse perinteisen uudenvuoden perunasalaatin ja nakkien kylkeen vaikkapa erilaisia Meksikon makuja, ruokaisia salaatteja tai herkullisia piiraita.

Meksikon makuja uuteenvuoteen

Uudenvuoden menuissa nähdään usein meksikolaisia makuja erilaisten tortillojen ja nachojen muodossa. Texmex-ruoat valmistuvat yleensä nopeasti rentoihin juhliin ja ne toimivat mainiosti myös buffet-tyylisenä tarjottavana. Valmista kokonainen pellillinen nachoja lisukkeineen tai erilaisia tacoja ja tortilloja täytteineen, ja uudenvuoden juhlat voivat alkaa! Lue lisää vinkkejämme uudenvuoden texmex-juhliin!

Lohitacot (680x300) Kuvassa: Lohitacot

Uudenvuoden salaatit

Joulun jälkeen maistuvat jo keveämmät ruoat. Salaateista saat helposti astetta kevyemmän, mutta kuitenkin maukkaan ja ruokaisan illallisen uudenvuoden juhlintaan. Perunasalaatti on perinteinen vaihtoehto uuteenvuoteen ja se yleensä tarjoillaan nakkien kanssa. Salaateissa toimivat hyvin myös suolaisen ja makean makuyhdistelmä, lisää siis salaattiisi esimerkiksi suolaista sinihomejuustoa ja makeaa hedelmää, kuten persimonia.

Täydellinen perunasalaatti (680x300) Kuvassa: Täydellinen perunasalaatti

Suolaiset piirakat uudellevuodelle

Nälkäisemmälle uudenvuoden seurueelle voit valmistaa ruokaisan suolaisen piirakan, joka varmasti pitää nälän poissa koko uudenvuoden juhlinnan ajan. Piirakat ovat mainion monipuolisia ja niiden täytteeksi voi laittaa niin lihaa, kalaa kuin kasviksiakin. Niihin saa myös uppoamaan vaikkapa joulun ruoista vielä jäljellä olevia tähteitä, esimerkiksi hyvin säilytettynä joulukinkun jämistä voi tehdä kinkkupiirakkaa.

Juustopiirakka (680x300) Kuvassa: Juustopiirakka

Muut uudenvuoden tarjottavat

Jos kaipaat jotain erilaista uudenvuoden juhlapöytään, valmista tarjottavaksi vaikkapa blinipelti tai minipitaleivät! Valitse uudenvuoden ruoat juhliesi teeman perusteella tai valmista herkut oman ja vieraidesi maun mukaan. Maukasta uuttavuotta!

Blinipelti kuvitus Kuvassa: Blinipelti