Uusivuosi
Uudenvuoden texmex-juhlat

Uudenvuoden texmex-juhlat

Uusivuosi on teemajuhlien kulta-aikaa. Siispä paperiviikset suupieleen, sombrero päähän ja poncho hulmuten kohti uutta vuotta texmex-tyyliin!

Hauska ja herkullinen texmex-teema tuo kotisohville ja pienelläkin porukalla juhliville rentoa etelän tunnelmaa. Texasin ja Meksikon ruokakulttuurien yhdistelmä on luonut vuosien varrella lukemattomia rakastettuja herkkuja, jotka ovat löytäneet tiensä myös suomalaisten sydämiin.

Rentoa uutta vuotta

Texmex-ruoka on rentoa, värikästä ja luovasti kahden maan makuja yhdistelevää fuusioruokaa, jossa Meksikon mausteiset maut saavat seurakseen vehnätortillat, rapeat tacokuoret ja venyvän juuston. Uudenvuoden herkkupöytään näistä syntyy konstailematon kattaus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Rento ja elämäniloa pursuava texmex sopii uudenvuoden viettoon kuin sombrero päähän. Texmexin makumaailmaan kuuluvat olennaisesti maissi, pavut, liha, limetti, avokado, chili, korianteri ja hedelmät. Niistä syntyy uudeksivuodeksi helppoa tarjottavaa nälkäisimmillekin.

Helppoa, edullista ja ennen kaikkea maukasta

Texmexistä löytyy herkkuja jokaiseen makuun. Uudenvuoden pöytään sopii esimerkiksi suuri annos chili con carnea, joka maistuu tacokuorien välissä tai sellaisenaan. Herkulliset fajitat voi tarjoilla noutopöytätyyliin, jolloin juhlijat voivat koota mieleisensä yhdistelmän salsoja ja muita täytteitä tortillojen väliin. Kasvisruokailijoiden fajitat syntyvät vaikkapa halloumijuustosta.

Texmexistä syntyy myös täydellistä pikkunaposteltavaa juhliin. Erilaiset salsat ja guacamole toimivat dippeinä nachoille, eli maissilastuille. Niistä voi valmistaa myös lämpimän version: jauheliha nachojen, salsakastikkeen ja juuston kera gratinoituvat uunisssa herkullisen rapeaksi nachovuoaksi. Kruunaa annos itse tehdyllä guacamolella.

Valmista hauskat tex mex -kupit

Valmista texmex kupit valmiista tortillaletuista. Saat kuppeihin hauskan muodon kun paistat ne muffinsivuoassa. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja leikka tortillat puoliksi. Asettele tortillat kuppeihin kevyesti painamalla. Älä täytä kuppeja liikaa sillä silloin ne menettävät muotonsa helposti. Kun tortillat tulevat uunista, anna niiden jäähtyä hetki vuoassa niin ne säilyttävät muotonsa.

Taco kupit 680x400

Asenne on tärkein

Luova yhdistely ja rento asenne ovat texmexin taikasanoja. Autenttiseen texmex-tunnelmaan pääsee meksikolaistyylisillä koristeluilla ja pienillä ohjelmanumeroilla: paperiviiksien askartelupiste tai komein sombrero -kilpailu tuovat hauskan lisän uudenvuodeniltaan.

Tärkeintä on kuitenkin rento asenne, hyvä seura ja tietenkin herkullinen ruoka ja juoma. Stressiä ei tarjottavista kuulu ottaa: tyypillisiä raaka-aineita oman maun mukaan yhdistelemällä on mahdotonta epäonnistua. Pirkan valikoimasta löytyy monenlaisia salsoja, nachoja ja muita texmex-pöydän antimia, joiden avulla oma uudenvuoden texmex-pöytä syntyy leikiten.