Uudenvuoden texmex-juhlat

Uudenvuoden texmex-juhlat

Uusivuosi on teemajuhlien kulta-aikaa. Siispä paperiviikset suupieleen, sombrero päähän ja poncho hulmuten kohti uutta vuotta texmex-tyyliin!

Hauska ja herkullinen texmex-teema tuo kotisohville ja pienelläkin porukalla juhliville rentoa etelän tunnelmaa. Texasin ja Meksikon ruokakulttuurien yhdistelmä on luonut vuosien varrella lukemattomia rakastettuja herkkuja, jotka ovat löytäneet tiensä myös suomalaisten sydämiin.

Rentoa uutta vuotta

Texmex-ruoka on rentoa, värikästä ja luovasti kahden maan makuja yhdistelevää fuusioruokaa, jossa Meksikon mausteiset maut saavat seurakseen vehnätortillat, rapeat tacokuoret ja venyvän juuston. Uudenvuoden herkkupöytään näistä syntyy konstailematon kattaus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Rento ja elämäniloa pursuava texmex sopii uudenvuoden viettoon kuin sombrero päähän. Texmexin makumaailmaan kuuluvat olennaisesti maissi, pavut, liha, limetti, avokado, chili, korianteri ja hedelmät. Niistä syntyy uudeksivuodeksi helppoa tarjottavaa nälkäisimmillekin.

Helppoa, edullista ja ennen kaikkea maukasta

Texmexistä löytyy herkkuja jokaiseen makuun. Uudenvuoden pöytään sopii jaettavaksi esimerkiksi suuri annos chili con carnea, joka maistuu tacokuorien välissä tai sellaisenaan. Erilaisilla täytteillä kuorrutetut nachopellit ovat klassisen varma valinta. Jokaisen makuun sopivia herkkuja saa, kun kokoaa täytevaihtoehdot erillisiin kulhoihin noutopöydän tapaan, jolloin jokainen voi täyttää oman tortillaletun tai tacokuoren. Kokeile myös tehdä tortillaletut itse!

Suklaa-nachopelti

Kuvassa: Suklaa-nachopelti

Texmexistä syntyy myös täydellistä pikkunaposteltavaa juhliin. Erilaiset kastikkeet - salsat ja guacamole - ovat ehdoton pari nachoille, eli maissilastuille.

Texmexiä twistillä

Texmexin makuja voi yhdistää yllättävälläkin tavalla perinteisten juhlaruokien kanssa, esimerkiksi voileipäkakussa. Kevyempää tarjottavaa haikaileva korvaa tacokuoret salaatinlehdillä tai yhdistää ainekset salaatiksi. Tortillaletun tai tacokuoren voi korvata myös vohvelilla tai käyttää minikokoisia tortillalettuja ja täyttää ne hauskoiksi tuubeiksi, taquitoksiksi.

texmex-kanasalaatti

*Kuvassa: Texmex-broilerisalaatti *

Asenne on tärkein

Luova yhdistely ja rento asenne ovat texmexin taikasanoja. Autenttiseen texmex-tunnelmaan pääsee meksikolaistyylisillä koristeluilla ja pienillä ohjelmanumeroilla: paperiviiksien askartelupiste tai komein sombrero -kilpailu tuovat hauskan lisän uudenvuodeniltaan.

Tärkeintä on kuitenkin rento asenne, hyvä seura ja tietenkin herkullinen ruoka ja juoma. Stressiä ei tarjottavista kuulu ottaa: tyypillisiä raaka-aineita oman maun mukaan yhdistelemällä on mahdotonta epäonnistua. Pirkan valikoimasta löytyy monenlaisia salsoja, nachoja ja muita texmex-pöydän antimia, joiden avulla oma uudenvuoden texmex-pöytä syntyy leikiten.