Uudenvuoden texmex-juhlat

Uudenvuoden texmex-juhlat

Päivitetty 28.11.2023

Uusivuosi on teemajuhlien kulta-aikaa. Texmexin monipuoliset herkut ovat helppoja valmistaa ja syötävää löytyy varmasti joka vieraan makuun. Täytä siis uudenvuoden juhlapöytä herkullisilla texmexin mauilla ja astele uuteen vuoteen rennolla asenteella!

Hauska ja herkullinen texmex-teema tuo kotisohville ja pienelläkin porukalla juhliville rentoa etelän tunnelmaa. Texasin ja Meksikon ruokakulttuurien yhdistelmä on luonut vuosien varrella lukemattomia rakastettuja herkkuja, jotka ovat löytäneet tiensä myös suomalaisten sydämiin.

Rentoa uutta vuotta

Texmex-ruoka on rentoa, värikästä ja luovasti kahden kulttuurin makuja yhdistelevää fuusioruokaa, jossa mausteiset maut saavat seurakseen vehnätortillat, rapeat tacokuoret ja venyvän juuston. Uudenvuoden herkkupöytään näistä syntyy konstailematon kattaus, joka ei jätä ketään kylmäksi. Texmexin makumaailmaan kuuluvat olennaisesti myös maissi, pavut, liha, limetti, avokado, chili, korianteri ja hedelmät. Niistä syntyy uudeksivuodeksi helppoa tarjottavaa nälkäisimmillekin.

Helppoa, edullista ja ennen kaikkea maukasta

Texmexistä löytyy herkkuja jokaiseen makuun. Uudenvuoden pöytään sopii jaettavaksi esimerkiksi suuri annos chili con carnea, joka maistuu tacokuorien välissä tai sellaisenaan. Erilaisilla täytteillä kuorrutetut nachopellit ovat klassisen varma valinta. Jokaisen makuun sopivia herkkuja saa, kun kokoaa täytevaihtoehdot erillisiin kulhoihin noutopöydän tapaan, jolloin jokainen voi täyttää oman tortillaletun tai tacokuoren. Jos haluat tarjota uudenvuoden vieraillesi autenttisia meksikolaisia makuja modernilla twistillä, kokeile K-ruokakaupoista löytyviä Chalupa-tuotteita!

Kalapuikkotacot 2023 (680x300) Kuvassa: Kalapuikkotacot

Texmexin kastikkeet

Texmexistä syntyy myös täydellistä pikkunaposteltavaa juhliin. Erilaiset kastikkeet - salsat ja guacamole - ovat ehdoton pari nachoille, eli maissilastuille. Raaka-aineina ei tarvitse käyttää vain perinteisiä tomaattia ja sipulia, vaan kokeile tehdä salsa vaikkapa mangosta!

Mangosalsa (680x300) Kuvassa: Mangosalsa

Texmexiä twistillä

Texmexin makuja voi yhdistää yllättävälläkin tavalla perinteisten juhlaruokien kanssa, esimerkiksi voileipäkakussa. Texmexiä kannattaa kokeilla myös hampurilaisissa, kuten tortillaburgereissa tai nacho-kanahampurilaisissa. Kevyempää tarjottavaa haikaileva korvaa yhdistää texmex-ainekset salaatiksi. Tortillaletun voi täyttää myös pizzan tyyliin!

Kana-nachosalaatti (680x300) Kuvassa: Kana-nachosalaatti

Asenne on texmexissä tärkein

Tärkeintä lopulta texmexissä on rento asenne, hyvä seura ja tietenkin herkullinen ruoka sekä juoma. Stressiä ei tarjottavista kuulu ottaa: tyypillisiä raaka-aineita oman maun mukaan yhdistelemällä on mahdotonta epäonnistua. Kaikkea ei tarvitse tehdä alusta alkaen itse, vaan Pirkan ja Pirkka Parhaiden valikoimasta löytyy monenlaisia salsoja, nachoja ja muita texmex-pöydän antimia, joiden avulla oma uudenvuoden texmex-pöytä syntyy leikiten!

Pirkka vehnätortilla 8kpl/320g - kuva

Pirkka vehnätortilla 8kpl/320g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat meksikolainen salsa Mexicana 230g - kuva

Pirkka Parhaat meksikolainen salsa Mexicana 230g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat meksikolainen salsa verde 230g - kuva

Pirkka Parhaat meksikolainen salsa verde 230g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat Tres colores jalapeno 125/225g - kuva

Pirkka Parhaat Tres colores jalapeno 125/225g

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat guacamoledippi 150g - kuva

Pirkka Parhaat guacamoledippi 150g

Katso lisää ›

Pirkka juustodippi 300g - kuva

Pirkka juustodippi 300g

Katso lisää ›

Pirkka tortillachips 200g - kuva

Pirkka tortillachips 200g

Katso lisää ›

Pirkka tortillachips cheese 200g - kuva

Pirkka tortillachips cheese 200g

Katso lisää ›