Graavilohi kruunaa joulupöydän

Lohi on monen suosikkikala. Se sopii joulupöytään niin uunissa kypsyneenä kuin graavattuna tai salaatissa.

Graavilohi on monessa joulun kalapöydässä se suosikkikala. Valmiiksi graavattua lohta saat kätevästi K-ruokakaupasta, mutta lohen voi graavata myös itse, oman maun mukaan. Testaa vaikkapa näitä:

Lohi on terveellinen ja kevyt vaihtoehto muuteen runsaassa joulupöydässä. Lohessa on paljon hyvälaatuisia omega-3-rasvahappoja ja se on erinomainen D-vitamiinin lähde. 

Näin helppoa on lohen graavaus

Valmista tänä jouluna itse jouluiseksi graavattua lohta. Ripottele graavilohen pinnalle jouluinen kuivamausteseos, jossa on kanelia, inkivääriä, fenkolia, mauste- ja mustapippuria. Näin onnistut:

1. Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Nosta kalafilee voipaperin päälle. Leikkaa filee kahteen osaan.

2. Ripottele pinnalle suola. 

3. Ripottele pinnalle sokeri. 

4. Käännä lihapuolet vastakkain. 

5. Taittele kala paketiksi voipaperin avulla. 

6. Laita paketti pieneen muovipussiin. 

7. Anna graavautua painon alla jääkaapissa 1-1 1/2 vuorokautta. Kääntele kalaa graavautumisen aikana. 

8. Pyyhi suolakiteet pois kalan pinnalta.  

9. Jauha fenkolinsiemenet ja pippurit huhmaressa hienoksi. 

10. Sekoita mausteseokseen kaneli ja inkivääri.  

11. Ripottele mausteseos tasaisesti kalan pinnalle.  

12. Kääri kala kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vielä noin 4 tuntia, kunnes mausteseos on kostunut. 

Leikkaa vielä lopuksi filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla. Tarjoa perunoiden, saaristolais- tai ruisleivän kanssa. 

Myöskään vähän fiinimpi mustikkagraavattu lohi ole sen vaikeampi valmistaa! Katso videolta K-kalamestarin vinkit graavaukseen.

Lisää ohjeita maukkaisiin kalaruokiin löydät K-ruoka.fin reseptihausta.

Graavilohi sopii arkeen ja juhlaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.